Як постійно відкривати посилання у Chrome, а не у Safari на пристроях iOS? ІНСТРУКЦІЯ

5 хв. читання

Apple не дозволяє Вам змінювати браузер за замовчуванням на iPhone або iPad. Якщо Ви натиснете посилання, воно відкриється в додатку Safari. Замість того, аби щоразу виконувати копіювання-вставку посилання, використовуйте “Швидкі команди” для автоматичного відкриття посилань у Chrome.

Не всім відомо, що “Швидкі команди”- це вбудований інструмент автоматизації, доступний для власників iPhone та iPad на iOS 13, iPadOS 13 та новіших версіях. Не лякайтесь слова “автоматизації” – Вам не потрібно створювати будь-яку автоматизацію самостійно.

З цієї статті Ви дізнаєтесь, як використовувати швидкі команди (“Shortcut”) “Відкрити в Chrome“. Але оскільки їх немає в “Галереї швидких команд”, Вам доведеться спершу цю команду завантажити та додати. Для цього Вам потрібно увімкнути функцію “Недовірені швидкі команди” (“Untrusted Shortcuts”). Адже Apple блокує швидкі команди, завантажені з Інтернету, за замовчуванням з міркувань конфіденційності.

Як увімкнути функцію “Недовірені швидкі команди”?

1. Відкрийте додаток “Налаштування” на своєму iPhone або iPad та перейдіть до розділу “Швидкі команди(“Shortcuts”). Тут увімкніть перемикач поруч із опцією “Недовірені швидкі команди” (“Allow Untrusted Shortcuts”)

2. У спливаючому вікні натисніть кнопку “Дозволити” (Allow”) і введіть пароль доступу до екрану блокування Вашого пристрою.

1 3

Як налаштувати швидкі команди?

Тепер Вам відкрита можливість встановлювати швидкі команди.

1. Спочатку відкрийте через посилання iCloud у браузері Safari швидку команду  “Open in Chrome”. 

2. Після завантаження сторінки натисніть кнопку “Додати швидку команду”. Це дасть змогу відкрити швидку команду у додатку “Швидкі команди”.

3. Проведіть пальцем вниз і торкніться кнопки “Додати недовірену швидку команду”. Ви побачите, що швидка команда з’явиться у кінці Вашої “Бібліотеки”. У додатку “Швидкі команди” більше нічого не потрібно робити.

Як перевірити швидку команду в дії?

1. Відкрийте додаток або сторінку (наприклад, Twitter), а потім натисніть і утримуйте посилання, яке Ви хочете відкрити в Chrome.

2. Далі торкніться кнопки “Поділитися” у спливаючому меню.

3. Якщо Ви вже перебуваєте на сторінці у Safari, яку потрібно відкрити в Chrome, натисніть кнопку Share на нижній панелі інструментів.

4. Тепер проведіть пальцем по екрану вгору та прокрутіть до розділу додатків. У розділі “Дії” (“Actions“) натисніть щойно додану швидку команду “Відкрити в Chrome“.

5. Вибравши кнопку, Ви побачите користувацький інтерфейс швидких команд на кілька секунд, а потім сторінка завантажиться в Google Chrome.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

ОГЛЯД УСІХ ПЛАНШЕТІВ ВІД APPLE: ЯКИЙ IPAD ВАРТИЙ ВАШОЇ УВАГИ?

ЯК ЛЕГКО ПЕРЕЙТИ З ANDROID НА IOS? ІНСТРУКЦІЯ

ЯК ШУКАТИ ТА ВІДКРИВАТИ БУДЬ-ЯКІ ФАЙЛИ НА ВАШОМУ КОМП’ЮТЕРІ ЧЕРЕЗ КОМАНДНИЙ РЯДОК?

ОГЛЯД П’ЯТИ ФУНКЦІЙ ANDROID 11, ЧЕРЕЗ ЯКІ ВАРТО ОНОВИТИСЯ

ЯК ПЕРЕВІРИТИ ОПЕРАТИВНУ ПАМ’ЯТЬ НА ПОМИЛКИ ТА ВИПРАВИТИ ЇХ? – ІНСТРУКЦІЯ

Нагадаємо, в Україні розпочав роботу новий електронний сервіс check.gov.ua, який дозволяє перевіряти оплату державних послуг онлайн без надання паперових квитанцій. За допомогою сервісу можна перевіряти квитанції в електронній формі, а не надавати їх в паперовому вигляді з мокрою печаткою до відповідних державних органів.

Зауважте, 39-річний мешканець села Олешник, що на Закарпатті, розробив шкідливе програмне забезпечення для зламу екаунтів користувачів соцмереж. Придбавши програму через створений чоловіком канал у загальнодоступному месенджері, та встановивши на свій гаджет, клієнти отримували змогу зламувати мережеві екаунти користувачів соцмереж.

Також Facebook тестує нову функцію для Messenger, яка дозволяє краще захищати Ваші повідомлення від сторонніх очей. Користувачеві потрібно буде підтвердити свою особу, використовуючи Face ID, Touch ID або свій пароль, перш ніж він зможе переглянути свою папку “Вхідні”, навіть якщо телефон уже розблокований.

Окрім цього, Twitter оголосив, що видалив понад 30 000 облікових записів, які проводили державну пропаганду. Ідентифікована як така, що належить Китаю, найбільша з трьох мереж містила 23 750 облікових записів. Мережа займалася цілою низкою маніпулятивних скоординованих заходів, в основному використовуючи різні китайські мови та діалекти для поширення геополітичних наративів, сприятливих для Комуністичної партії Китаю.

До речі, останні оновлення для Windows 10 підвищують безпеку платформи, але, на жаль, вони також містять неприємні помилки, які роблять неможливим друк, викликаючи збої у принтерів. Звіти користувачів на Reddit та форумі Microsoft Answers показують, що проблема стосується різних моделей принтерів HP, Canon, Panasonic, Brother та Ricoh.

Поділитися
Exit mobile version