Instagram вимагатиме паспорт для реєстрації

4 хв. читання
instagram

Розробники Instagram працюють над впровадженням нових функцій боротьби з фейковий обліковими записами і “тролями” в додатку.

За словами дослідника Alessandro Paluzzi, який знайшов нові функції в програмі, для підтвердження своєї особи користувачам соціальної мережі з великою кількістю передплатників необхідно буде надати офіційний документ, що засвідчує особу.

Користувачі повинні будуть завантажити зображення свого посвідчення особи, вказати свої справжнє ім’я в додатку, а також завантажити свої дані про місцезнаходження і надати селф-відео. Надані користувачами дані будуть потім перевірені реальними людьми.

Як зазначив дослідник, перевірка особи допоможе захистити співтовариство і допоможе переконатися в тому, що контент, який користувачі бачать в додатку Instagram, є справжнім і створений з справжніми обліковими записами. Для цієї процедури можна буде використовувати паспорт, водійські права або будь-який інший документ, що підтверджує особу користувача.

Таким чином Instagram зможе ідентифікувати і видаляти облікові записи зловмисників зі своєї платформи. Деякі користувачі можуть бути стурбовані своєю безпекою та конфіденційністю, проте представники компанії Facebook, що володіє Instagram, пообіцяли, що цей ідентифікатор ніколи не буде опублікований на платформі. Крім того, завантажені користувачами документи будуть вилучатися протягом тридцяти днів.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

ОГЛЯД УСІХ ПЛАНШЕТІВ ВІД APPLE: ЯКИЙ IPAD ВАРТИЙ ВАШОЇ УВАГИ?

ЯК ЛЕГКО ПЕРЕЙТИ З ANDROID НА IOS? ІНСТРУКЦІЯ

ЯК ШУКАТИ ТА ВІДКРИВАТИ БУДЬ-ЯКІ ФАЙЛИ НА ВАШОМУ КОМП’ЮТЕРІ ЧЕРЕЗ КОМАНДНИЙ РЯДОК?

ОГЛЯД П’ЯТИ ФУНКЦІЙ ANDROID 11, ЧЕРЕЗ ЯКІ ВАРТО ОНОВИТИСЯ

ЯК ПЕРЕВІРИТИ ОПЕРАТИВНУ ПАМ’ЯТЬ НА ПОМИЛКИ ТА ВИПРАВИТИ ЇХ? – ІНСТРУКЦІЯ

Нагадаємо, в Україні розпочав роботу новий електронний сервіс check.gov.ua, який дозволяє перевіряти оплату державних послуг онлайн без надання паперових квитанцій. За допомогою сервісу можна перевіряти квитанції в електронній формі, а не надавати їх в паперовому вигляді з мокрою печаткою до відповідних державних органів.

Зауважте, 39-річний мешканець села Олешник, що на Закарпатті, розробив шкідливе програмне забезпечення для зламу екаунтів користувачів соцмереж. Придбавши програму через створений чоловіком канал у загальнодоступному месенджері, та встановивши на свій гаджет, клієнти отримували змогу зламувати мережеві екаунти користувачів соцмереж.

Також Facebook тестує нову функцію для Messenger, яка дозволяє краще захищати Ваші повідомлення від сторонніх очей. Користувачеві потрібно буде підтвердити свою особу, використовуючи Face ID, Touch ID або свій пароль, перш ніж він зможе переглянути свою папку “Вхідні”, навіть якщо телефон уже розблокований.

Окрім цього, Twitter оголосив, що видалив понад 30 000 облікових записів, які проводили державну пропаганду. Ідентифікована як така, що належить Китаю, найбільша з трьох мереж містила 23 750 облікових записів. Мережа займалася цілою низкою маніпулятивних скоординованих заходів, в основному використовуючи різні китайські мови та діалекти для поширення геополітичних наративів, сприятливих для Комуністичної партії Китаю.

До речі, останні оновлення для Windows 10 підвищують безпеку платформи, але, на жаль, вони також містять неприємні помилки, які роблять неможливим друк, викликаючи збої у принтерів. Звіти користувачів на Reddit та форумі Microsoft Answers показують, що проблема стосується різних моделей принтерів HP, Canon, Panasonic, Brother та Ricoh.

Поділитися
Exit mobile version