Нова iOS навмисно гальмує роботу “старих” iPhone

3 хв. читання

Нещодавнє оновлення iOS 12.1 додало безліч нових функцій для iPhone та iPad, таких як Team Face Time та десятки нових emoji. Але компанія Apple також вирішила додати ще одну функцію – управління роботою процесора (троттлінг) для iPhone 8, 8 Plus та iPhone X.

Як відомо, у грудні 2017 року Apple підтвердила, що навмисно сповільнює старі iPhone через оновлення програмного забезпечення, щоб запобігти несподіваному завершенню роботи чи перегріву акумулятора, а також щоб збільшити термін роботи батареї. Через троттлінг такі моделі, як iPhone 6, 6 Plus, 6S, 6S Plus, 7 і 7 Plus, часто працювали дуже повільно і гальмували після оновлення до нових версій iOS. Відбувалося це через зниження максимальної частоти роботи мобільного процесора, і як наслідок – менше енергоспоживання та нагрів.

Така ситуація сильно засмутила користувачів, вони виявили невдоволення, і Apple дозволила зробити відкат до старих iOS, щоб попередні моделі смартфонів працювали більш стабільно. Проте в такому випадку батарея розряджалася швидше, а нові функції були недоступні. У нових прошивках була додана окрема функція, яка активізує троттлінг функціонально.

Однак Apple наполягла на тому, що вбудований в процесор троттлінг не є проблемою, а навпаки “дозволяє отримати кращий досвід для власників iPhone”.

low power iphone

Фото MacRumors

Тепер після виходу iPhone XS, XS Max і iPhone XR під клеймо “застарілих” моделей потрапили iPhone 8, 8 Plus і iPhone X, а опція Mode Saver Mode була додана в меню “Акумулятор” -> “Стан батареї”. Нова опція видає детальну інформацію про ємність батареї та додаткову інформацію про те, на скільки зношений літієво-іонний акумулятор, та про можливість вимкнення “затримки”, оскільки після встановлення iOS 12.1 ця функція буде активована.

“У новій iOS 12.1 в iPhone 8, iPhone 8 Plus та iPhone додана функція “затримки”, проте керування продуктивністю телефона може бути менш помітним через більш досконале апаратне та програмне забезпечення”, – повідомляє Apple.

На жаль, літієво-іонний акумулятор дуже швидко втрачає свою ємність. Тому Apple пропонує вибір: збільшити термін роботи батареї з низькою продуктивністю або роботу на максимальній швидкості, незалежно від терміну експлуатації батареї.

Варто також додати, що незважаючи на свою технологічну досконалість, iPhone XS тримає заряд гірше, ніж iPhone X.

Джерело: Сегодня

Поділитися
Exit mobile version