Нова Opera підтримує технологію Інтернету майбутнього

2 хв. читання
computer 7

Opera випустила нову версію браузера Opera з індексом 60, також відому як Reborn 3. Компанія заявляє, що цим релізом вона “задає новий стандарт”.

Opera 60 є першим десктопним браузером із підтримкою технологій Web 3, які, в свою чергу, дозволяють використовувати децентралізовані додатки. Крім того, тут є вбудований криптогаманець і VPN.

Перше, що впадає в очі при встановленні нової версії Opera, – це змінений дизайн. Розробники назвали його “безмежним”, оскільки прибрали всі розділові лінії між окремими секціями, які могли відволікати увагу користувачів. Нова версія отримала дві теми оформлення – світлу і темну. Крім цього, деякі функції змінили своє місце розташування, наприклад, “Прості налаштування” і функція “Знімок” тепер знаходяться в адресному рядку.

Opera 60 підтримує Web 3 (Інтернет майбутнього), що дозволяє отримувати доступ до додатків у блокчейні Ethereum (dApps). Є також вбудований криптогаманець, який синхронізується з гаманцем у мобільній версії Opera для Android. На поточний момент підтримується тільки Ethereum, але в майбутніх оновленнях повинні з’явитися й інші криптовалюти. Як і в попередніх версіях, у новій Opera є вбудований безкоштовний VPN-сервіс, який став працювати ще швидше, а також функція блокування реклами.

Користувачі, у яких вже встановлена ​​стабільна версія Opera, можуть оновитися до останньої версії за допомогою команди opera://update або перевірити наявність оновлень в меню браузера.

Решта можуть завантажити Opera 60 з офіційного сайту.

До речі, Opera повернула VPN для користувачів Android, але вже у вигляді вбудованого в браузер модуля, а не окремої програми.

Також шкідливі сайти можуть використовувати API-розширення браузерів для виконання коду всередині самого браузера та крадіжки конфіденційної інформації (закладки, історія переглядів і файли cookie). Opera видалила всі розширення, крім двох, які можуть бути використані для запуску завантажень, пише Cybercalm.

Поділитися
Exit mobile version