Нові функції безпеки та конфіденційності в iOS 13: поради з налаштування

5 хв. читання

Після довготривалої перерви та великої кількості обговорень iOS 13 Apple нарешті випустила iOS 13.3.1 з деякими оновленнями і виправленнями. Безумовно, найбільш важливе з них – оновлення, яке дозволяє користувачам iPhone 11, iPhone 11 Pro і iPhone 11 Pro Max контролювати конфіденційність свого місцезнаходження за допомогою нової функції.

Потреба в ній виникла після того, як KrebsonSecurity виявив недолік, через який iPhone 11 Pro зміг відстежити місцезнаходження людини, навіть якщо функція відключена. Виявилося, що ця проблема була викликана ультраширокосмуговим (UWB) чипом в iPhone 11 і 11 Pro, якому потрібно використовувати Вашу локацію для перевірки сумісності в різних країнах. Але Apple тепер створила можливість вам взагалі відключити UWB за допомогою перемикача, пише Forbes.

Як вимкнути UWB в iOS 13.3.1?

Перемикач доступний для всіх iPhone, що містять чіп UWB. Контролювати нову функцію дуже легко після перевірки телефону та завантаження оновлення iOS 13.3.1. Перейдіть у розділ Налаштування конфіденційності> Послуги локації> Послуги системи> Мережі та бездротовий зв’язок. Виявивши перемикач, просто перемістіть його на “Вимкнено”.

Як використовувати інші функції безпеки та конфіденційності iOS 13?

Конфіденційність та безпека є важливою не лише для “просунутих” користувачів смартфонів. У зв’язку з постійними скандалами щодо конфіденційності, усі починають розуміти, що може статися з власними даними.

Існує безліч способів захистити свої дані в iOS 13, особливо корисною є функція зупинити відстеження у фоновому режимі таких програм, як Google та Facebook, коли вони не використовуються. Варто переглянути свої налаштування конфіденційності та активувати ці елементи керування, якщо Ви ще цього не зробили.

google maps camera speed

Окрім того, що тепер ви можете увімкнути контроль конфіденційності вашого iPhone у налаштуваннях, Apple також надала людям можливість контролювати дані, які збирає голосовий помічник Siri. Якщо ви хочете припинити збирання даних Siri, просто перейдіть у розділ Конфіденційність> Аналітика та вдосконалення> Удосконалення Siri & Dictation та переведіть перемикач на “вимкнено”.

Ще однією цікавою функцією безпеки, яка нещодавно з’явилася в iOS 13.3, є можливість використання ключів безпеки, таких як Yubico Yubikey у браузері Safari Apple. Вони насправді прості у використанні та додають рівень безпеки вашим програмам та додаткам.

Чому Ви повині дбати про відстеження місцезнаходження?

Правда в тому, що багато людей спокійно ставляться до своєї конфіденційності: “Я не зробив нічого поганого”,- думаєте Ви. Існує ризик, що хакери можуть отримати доступ до вашої інформації про місцезнаходження.

“Інформації про місцезнаходження когось може бути дуже цінною для тих, хто бажає використати її в зловмисних цілях. Зловмисники використовуватимуть будь-яку інформацію, до якої вони можуть отримати доступ, незалежно від того, наскільки вона не важлива”, – каже дослідник безпеки Шон Райт.

Наприклад, інформація про місцезнаходження може повідомити зловмиснику, що ви перебуваєте у відпустці і це гарний час для нього обікрасти будинок.

Що з цим робити?

Сподіваємось, Ви переконалися, що відстеження місцезнаходження може стати значним ризиком для Вашої конфіденційності. Найкраще, що можна зробити, це вмикати сервіси по знаходженню локації на вашому iPhone лише тоді, коли додаток використовується.

Спеціаліст з безпеки, Джон Опденаккер, радить: “Я рекомендую вимкнути відстеження місцезнаходження для всіх додатків і вмикати його лише на той час, який Вам потрібен для використання певного додатка”.

До речі, шкідник-вимагач FTCODE знову проявив активність, але тепер він ще й має нові можливості крадіжки інформації, орієнтовані на браузери та сервіси електронної пошти.

Зверніть увагу, дослідники Google виявили у браузері Apple Safari численні уразливості, що дозволяли стежити за активністю користувачів в Інтернеті.

Цікаво, що поки не вийшло офіційне виправлення від Microsoft, на платформі 0patch став доступний тимчасовий мікропатч для уразливості, яку активно зараз експлуатують, – CVE-2020-0674 з віддаленого виконання коду в браузері Internet Explorer 11.

Також Apple передумала давати користувачам iPhone можливість шифрувати дані, які зберігаються в iCloud.

Окрім цього, фахівці представили зразок здирницького програмного забезпечення, яке шифрує файли за допомогою компонента Windows.

Мобільний телефон генерального директора Amazon Джеффа Безоса зламали за допомогою шкідливого відео, відправленого через повідомлення в месенджері WhatsApp.

Поділитися
Exit mobile version