Новий баг у Windows 10 впливає на інструменти безпеки

4 хв. читання
windows 10 family

Чергове оновлення Windows 10 принесло проблеми на деяких версіях  – системні інструменти безпеки перестають запускатися, видаючи повідомлення про помилки.

Microsoft каже, що працює над виправленням нової помилки, яка запобігає відкриттю програм Windows Sandbox і Windows Defender Application Guard. Про це пише ZDnet.

Проблема стосується принаймні деяких збірок Windows 10 версій 1903, 1909 та 2004. При спробі запуску Windows Sandbox або Windows Defender Application Guard  не вдається відкрити програму та з’являється наступне повідомлення про помилку “ERROR_VSMB_SAVED_STATE_FILE_NOT_FOUND (0xC0370400)” або “E_PATHNOTFOUND (0x80070003)”.

Windows Sandbox – це відносно нова функція випусків Windows 10 Pro та Enterprise з версії 1903, яка дозволяє користувачам запускати віртуальну машину з базовою версією Windows 10 для запуску потенційно підозрілого програмного забезпечення без ризику, що це вплине на основну установку Windows 10. Ця функція виявилася популярною серед ІТ-профі через її здатність безпечно запускати потенційно ризиковані виконувані файли в контейнері, а Microsoft включила декілька вдосконалень для Windows Sandbox у Windows 10 версії 2004.

Захисна програма Windows Defender (WDAG) також є відносною новинкою у виданнях Windows 10 Pro та Enterprise, яку адміністратори можуть використовувати для створення списку надійних веб-сайтів та локальних ресурсів. WDAG починає діяти, коли користувачі отримують доступ до URL-адреси поза цим списком. Він запускає Microsoft Edge в контейнері Hyper-V, щоб браузер був ізольований від операційної системи і таким чином зменшує ризик отримання вірусів або інших шкідників з ненадійних сайтів. Microsoft випустила розширення WDAG для Chrome та Firefox минулого року.

“Щоб пом’якшити цю проблему після отримання одного з вищезазначених повідомлень про помилки, Вам потрібно буде перезавантажити пристрій”, – пояснює Microsoft у повідомленні від служби підтримки.

Microsoft планує виправити помилку в майбутньому випуску Windows 10. Однак компанія не сказала, коли очікується виправлення. Також Microsoft не згадала проблему на своїй інформаційній панелі безпеки Windows для будь-якої із постраждалих версій як критичну. Це може бути тому, що існує просте вирішення.  Аналогічна проблема зачепила Windows Sandbox на збірці Windows 10 Insider Preview минулого року після того, як користувачі встановили оновлення KB4497936.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

ЯК ОЧИСТИТИ КЕШ ТА ФАЙЛИ COOKIES У БРАУЗЕРІ FIREFOX? – ІНСТРУКЦІЯ

ПОРАДИ ЩОДО ОРГАНІЗАЦІЇ СВОЇХ ДОДАТКІВ ДЛЯ IPHONE АБО IPAD

ЯК ЗАПОБІГТИ ДЕФРАГМЕНТАЦІЇ ТВЕРДОТІЛОГО НАКОПИЧУВАЧА SSD? ІНСТРУКЦІЯ

НАВІЩО ПОТРІБЕН МЕНЕДЖЕР ПАРОЛІВ ТА ЯК ПРАВИЛЬНО ЙОГО ОБРАТИ?

ЯК ЗАБОРОНИТИ GOOGLE ЗБИРАТИ ВАШІ ДАНІ ТА НАЛАШТУВАТИ ЇХНЄ АВТОВИДАЛЕННЯ? ІНСТРУКЦІЯ

Ноутбук та рідина – це погана комбінація, але трапляються випадки, коли вони все ж таки “об’єднуються”. Про те, що робити, якщо це сталося, читайте у статті.

Також після тестування стало відомо, що надзвичайно популярний сьогодні додаток – TikTok, зберігає вміст буфера обміну кожні кілька натискань клавіш. Цей факт насторожив багатьох користувачів, але TikTok лише один із 53 додатків, які зберігають інформацію про користувачів таким чином.

Стало відомо, що мешканець Житомирщини підмінив міжнародного мобільного трафіку на понад півмільйона гривень. Крім цього, встановлено інші злочинні осередки які здійснюють підміну міжнародного трафіку в різних регіонах країни.

До речі, хакери використовували шкідливе програмне забезпечення, через яке викрадали реквізити банківських електронних рахунків громадян США, Європи, України та їхні персональні дані. Зокрема, через електронні платіжні сервіси, у тому числі заборонені в Україні російські, вони переводили викрадені гроші на власні рахунки у вітчизняних та банках РФ і привласнювали.

Хакери зараз користуються сервісом Google Analytics для крадіжки інформації про кредитні картки із заражених сайтів електронної комерції. Відповідно до звітів PerimeterX та Sansec, хакери зараз вводять шкідливий код, призначений для крадіжки даних на компрометованих веб-сайтах.

Поділитися
Exit mobile version