Знайомтесь – Селія: огляд нового помічника від Huawei

7 хв. читання

Siri, Google Assistant, Baxbi, Cortana, Alexa, а тепер і Celia. Так, є ще один голосовий помічник на ринку завдяки Huawei. Але що відрізняє Селію від конкурентів?

Huawei вперше оголосила про Celia наприкінці березня 2020 року. Ця функція була частиною її програмного забезпечення EMUI 10.1, яке дебютувало на своєму флагманському телефоні P40 Pro під управлінням Android.

На базовому рівні він повторює значну частину функціональності інших помічників. Щоб розбудити її, Ви просто говорите: “Ей, Селія”. Можна також двічі торкнутись кнопки живлення. Тоді Celia готова обробити Ваш запит. Як і у конкурентів, ви також можете встановлювати сигнали тривоги, надсилати текстові повідомлення, перевіряти погоду тощо.

Крім того, Celia може використовувати камеру телефону, щоб знайти продукти в Інтернеті та надати орієнтовну інформацію про них. Ця особливість походить від технології HiVision Huawei, яка вперше була випущена в 2018 році, щоб збігатися з запуском її флагманів серії P20, пише How-To Geеk.

celia

Як компанія, Huawei вже давно цікавиться аспектом комп’ютерного зору штучного інтелекту. Однією з головних особливостей його програмного забезпечення для камер смартфона є Master AI, який автоматично коригує налаштування камери на основі об’єкта.

За словами представника компанії Huawei, ця технологія настільки точно налаштована, що вона може розпізнати навіть кілька порід собак. Отже, навряд чи Huawei вирішив підкреслити це у своїй новій техніці AI-помічника.

Celia заснована на Xiaoyi (не плутати з камерами XiaoYi або виробником телефонів, Xiaomi), існуючим голосовим помічником Huawei, який був випущений на китайський ринок у 2018 році. Це викликало багато чуток, що Huawei негайно випустить альтернативу нинішніх помічників, які, нарешті, збулися на початку цього року.

Як знайти Селію?

Поки що Huawei утримався пропонувати Celia стороннім пристроям. Щоб отримати його, Вам потрібен пристрій Huawei, на якому працює його програмне забезпечення EMUI 10.1. Для замовників на Заході це включає серії P40 і P30, а також пристрої Mate 30 і Mate 20.

Поки що Huawei вирішив випустити Celia лише на декілька ринків збуту (Великобританія, Іспанія, Франція, Південна Африка та кілька країн Латинської Америки). Він підтримує англійську, французьку та іспанську мови.

Можливо, вам доведеться вручну активувати Celia, щоб змусити її працювати. Для цього перейдіть до Налаштування>Помічник Huawei> AI Voice. Потім торкніться пункту “Voice Wakeup” і встановіть його на “Увімкнено”, і зробіть те ж саме для “активації кнопкою живлення”.

До речі, Huawei не особливо розповсюджений на Заході, однак, колись він був важливою фігурою на ринку смартфонів, створюючи жорстку конкуренцію любителям Samsung та Apple.

Протягом першого кварталу 2019 року Huawei становив 26 відсотків усіх телефонів, що продаються в Європі. На рідній території материкового Китаю він взяв 34-відсоткову частку від усіх продажів телефонів за той самий період. До першого кварталу 2020 року цей показник виріс до 41 відсотка.

Huawei також здійснює бурхливу торгівлю мережевим обладнанням, яке забезпечує потужність стільникових та широкосмугових мереж у багатьох країнах.

У травні 2019 року адміністрація Трампа внесла Huawei та пов’язані з цим дочірні компанії до списку підрозділів департаменту казначейства. Це фактично забороняє американським компаніям торгувати з керованою китайською фірмою без дозволу.

Як результат, новіші телефони від Huawei постачаються з відкритим кодом версії Android, без власних додатків Google. Це означає, що немає Google Play Store, YouTube, Gmail чи Google Assistant.

Схоже, цей конфлікт з урядом США триватиме в найближчі місяці – якщо не роки. Це спонукало Huawei якнайшвидше замінити більшу частину екосистеми Google власними альтернативами. Враховуючи це, не дивно, що Huawei також працює над новою операційною системою під назвою Harmony OS.

В основі екосистеми Android від Huawei лежать послуги Huawei Mobile. Сюди входить набір інтерфейсів прикладного програмування (API) для обробки таких речей, як DRM, аутентифікація та придбання через додаток. Крім того, Huawei також має власний магазин додатків, Huawei AppGallery.

Галерея додатків Huawei

В AppGallery відсутні багато програм, які Ви, напевно, вважаєте важливими. Наприклад, Facebook, Messenger, Instagram та WhatsApp тощо.

Однак Huawei вдалося досягти декількох ранніх виграшів, оскільки Snapchat та різні додатки Microsoft та Amazon доступні в AppGallery. Тут також є WeGo, додаток для картографування, який раніше постачався разом із Nokia Phones Windows і є одним з найпопулярніших незалежних варіантів.

Якщо Huawei зможе зберегти свій імпульс, можливо з’явиться розкол у сфері Android, причому дві окремі екосистеми борються за домінування – і Celia буде його основною частиною.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

ЯК ОЧИСТИТИ КЕШ ТА ФАЙЛИ COOKIES У БРАУЗЕРІ FIREFOX? – ІНСТРУКЦІЯ

ПОРАДИ ЩОДО ОРГАНІЗАЦІЇ СВОЇХ ДОДАТКІВ ДЛЯ IPHONE АБО IPAD

ЯК ЗАПОБІГТИ ДЕФРАГМЕНТАЦІЇ ТВЕРДОТІЛОГО НАКОПИЧУВАЧА SSD? ІНСТРУКЦІЯ

НАВІЩО ПОТРІБЕН МЕНЕДЖЕР ПАРОЛІВ ТА ЯК ПРАВИЛЬНО ЙОГО ОБРАТИ?

ЯК ЗАБОРОНИТИ GOOGLE ЗБИРАТИ ВАШІ ДАНІ ТА НАЛАШТУВАТИ ЇХНЄ АВТОВИДАЛЕННЯ? ІНСТРУКЦІЯ

Ноутбук та рідина – це погана комбінація, але трапляються випадки, коли вони все ж таки “об’єднуються”. Про те, що робити, якщо це сталося, читайте у статті.

Також після тестування стало відомо, що надзвичайно популярний сьогодні додаток – TikTok, зберігає вміст буфера обміну кожні кілька натискань клавіш. Цей факт насторожив багатьох користувачів, але TikTok лише один із 53 додатків, які зберігають інформацію про користувачів таким чином.

Стало відомо, що мешканець Житомирщини підмінив міжнародного мобільного трафіку на понад півмільйона гривень. Крім цього, встановлено інші злочинні осередки які здійснюють підміну міжнародного трафіку в різних регіонах країни.

До речі, хакери використовували шкідливе програмне забезпечення, через яке викрадали реквізити банківських електронних рахунків громадян США, Європи, України та їхні персональні дані. Зокрема, через електронні платіжні сервіси, у тому числі заборонені в Україні російські, вони переводили викрадені гроші на власні рахунки у вітчизняних та банках РФ і привласнювали.

Хакери зараз користуються сервісом Google Analytics для крадіжки інформації про кредитні картки із заражених сайтів електронної комерції. Відповідно до звітів PerimeterX та Sansec, хакери зараз вводять шкідливий код, призначений для крадіжки даних на компрометованих веб-сайтах.

Поділитися
Exit mobile version