Новий iPhone X: купувати чи ні?

3 хв. читання
iphone x 52

Флагман серед смартфонів Apple iPhone X викликає чимало суперечок — від ціни у понад 1 тис. доларів до функціоналу, який можна знайти у інших смартфонах за значно меншу вартість. Спірні питання десятого ювілейного iPhone наведені нижче.

1. Екран міг бути і кращим. Так, він не зовсім безрамковий, але проблема не в цьому. Останні планшети iPad Pro обладнані екраном з частотою 120 Гц, і це найкращим чином позначається на швидкості роботи. Новий смартфон без такої характеристики. Окрім цього, у новий екран має “вушка” та стінки, на які будуть заповзати гри і відеоролики.

2. Нова технологія Face ID, яка повинна змінити світ сучасним смартфонів, ще не до кінця готова. Навіть під час першої демонстрації вона відмовилася працювати з першого разу. Буде досить незручно, якщо замість швидкого розблокування доведеться щоразу вводити пін-код.

3. Автономінсть роботи iPhone X поступається своїм попередникам iPhone 7 Plus/ 8 Plus на дві години. Тобто “десятий”смартфон з великим екраном працюватиме менше часу, ніж “сімка” чи “вісімка”.

4. Від компанії Apple давно очікували бездротової зарядки з радіусом дії, а у результаті вона представила типову зарядку на базі Qi, які використовуються вже протягом п’яти років.

5. Ціна iPhone X шокує багатьох: це найдорожчий iPhone у історії – 999 $ за базову модель на 64 ГБ. За ці гроші можна взяти iPhone 8 + iPhone SE, або ж «вісімку» + Apple Watch.

6. За таку ціну ви не отримаєте ні AirPods, ні кабелю Lightning з USB-C на іншому кінці, щоб можна було заряджати айфон від макбука.

7. Вам доведеться вчитися користуватися смартфоном Apple з нуля, тому що iOS 11 в iPhone 7/8 і iPad значно відрізняється від операційної системи в iPhone X. Центр управління тепер викликається свайпом зверху, тоді як на інших смартфонах таким чином викликається екран блокування і повідомлення.

Отже, чи варто купувати iPhone X? Зараз ні. Якщо потрібно змінити смартфон або бути в тренді, то краще купити новенький iPhone 8 або iPhone 8 Plus. А ось через півроку варто задуматися і про iPhone X. До того часу його ґрунтовно відкоригують, виправлять та допрацюють.

Джерело: internet.ua

Поділитися
Exit mobile version