Оновлення браузера Firefox 66 призупинено: знайдено помилки в онлайн сервісах

2 хв. читання
brouser backdoor

У Firefox 66 знайдено проблему, через яку Mozilla була змушена зупинити розгортання оновлення. Недолік міститься у PowerPoint Online, повідомляє Techdows.

Оновлений браузер не може зберігати текст при введенні його в онлайн-презентацію. Mozilla тестує виправлення в своїх збірках Firefox Nightly, але до тих пір розгортання релізної версії призупинено.

Для тих, хто постійно використовує цей браузер і не хоче нічого міняти, проте кому при цьому потрібно використовувати PowerPoint Online в Firefox, потрібно змінити параметр dom.keyboardevent.keypress.hack.use_legacy_keycode_and_charcode на powerpoint.officeapps.live.com. Після перезавантаження сторінки все запрацює.

Mozilla може використовувати свою систему віддаленого поновлення переваг Normandy, щоб поширити виправлення на всіх користувачів, як тільки воно буде належним чином протестовано.

До речі, Mozilla випустила власний файлообмінник, який отримав назву Firefox Send. Щоправда, зараз існує тільки веб-версія, проте розробники планують запустити і додаток для мобільних пристроїв, що працюють під управлінням операційної системи Android.

Нагадаємо, що у додатку SHAREit для Android виправлені дві серйозні уразливості, що дозволяють викрадати файли з чужих пристроїв. Завдяки їм, зловмисник може обійти реалізований в додатку механізм аутентифікації пристрою та завантажувати зі смартфона жертви довільні файли та інші дані, такі як токени Facebook і файли cookie.

Кількість фальшивих банківських додатків, замаскованих під офіційні програми, зростає у Google Play Маркет. Про це йдеться у дослідженні компанії ESET, де наголошується, що небезпека таких підробок недооцінюється через відносну технічну простоту.

Також фахівець із кібербезпеки Лукас Стефанко вчергове виявив у офіційному магазині Google Play Маркет 19 шкідливих додатків. GPS-застосунки, які містять трояни, користувачі завантажили більше 50 мільйонів разів.

Поділитися
Exit mobile version