У WhatsApp можна перевірити, чи пересилалося повідомлення, та заблокувати користувача

2 хв. читання

Нова версія WhatsApp під номером 2.19.80 має кілька корисних оновлень, які додають месенджеру привабливості серед конкурентів. Так, одна з функцій – це можливість переглянути, скільки разів було переслане повідомлення.

Для цього потрібно натиснути на повідомлення, а потім натиснути на кнопку “Детальніше”. За цим відкриється спеціальне нове меню, інформація в якому показує, скільки разів конкретний допис переслали іншим користувачам.

Whats App 1

Як відзначають розробники, тепер всі користувачі сервісу можуть легко зрозуміти, передав співрозмовник комусь особисту переписку, або ж ні. Нововведення покликане допомогти в боротьбі з шахраями і спамом. Однак дізнатися, кому саме було відправлено повідомлення повторно не вийде.

Також у новій збірці WhatsApp міститься прихована можливість подати скаргу на будь-якого користувача, від якого надійшло повідомлення. Скаржитися можна навіть на тих, хто публікує щось у публічних групових чатах.

Якщо скарг набереться більше десяти протягом доби, інформація про активність облікового запису автоматично буде передана модератору. Він її перевірить, і якщо будуть виявлені порушення правил використання сервісу, обліковий запис заблокують.

Нововведення поки є тільки в бета-версії месенджера, але його вже можна встановити на Android і iOS.

Компанія Google оголосила про те, що вона почне звертатися до європейських користувачів Android, яким браузером і пошуковою системою вони бажають користуватися на своїх пристроях.

До речі, чи знаєте Ви, що Windows 10 має цікаву функцію “Фокусування уваги” (Focus Assist) – щось на кшталт режиму “Не турбувати”, який дозволяє заборонити інформування та повідомлення від застосунків, системи та людей у певний час.

Також однією з корисних можливостей операційної системи Windows є заборона запуску виконування файлів шкідливих і потенційно небезпечних програм. Дізнайтесь, як налаштувати заборону запуску виконуваних файлів з каталогу і таким чином убезпечити свій комп’ютер від вірусів.

Окрім цього, трапляється так, що під час перевстановлення Windows 10 або збою у роботі системи користувачі втрачають особисті дані. Якщо у Вас виникли форс-мажорні обставини, викликані збоєм ОС або її неправильною роботою, є можливість повернути ноутбук до того ж стану, у якому він був на момент створення точки відновлення.

Поділитися
Exit mobile version