Google відмовиться від Flash-плеєра у своєму браузері

2 хв. читання

Як відомо, до кінця наступного року 2020 року Adobe більше не підтримуватиме Flash Player, а його розвиток буде зупинено. Коли Adobe оголосила про свої наміри майже два роки тому, Google також заявила, що позбудеться програвача Flash у своїх продуктах. Тепер ІТ-гігант має намір до кінця липня припинити підтримку Flash для всіх сайтів у браузері Chrome, повідомляє Digital Information World.

З тих пір, як компанія Adobe анонсувала закриття Flash, Google змушувала своїх користувачів довіряти сліпо їй та використовувати інші технології, такі як HTML5, а не Flash Player.

Варто зазначити, що Google ускладнює можливість вибору Flash, оскільки кілька днів тому Chrome припинив запуск вмісту, який підтримує Flash за умовчанням. Щоб дозволити сайту запускати плеєр, дозвіл на нього має бути надано вручну, і цей процес потрібно повторювати кожного разу, коли Chrome перезапускається.

google pixel slate

Flash Player буде повністю відключений у новому Chrome 76, який вийде у травні та набуде повного функціоналу до липня. Щоб запустити Flash-контент, його необхідно спочатку включити в налаштування браузера. Після цього доступ повинен бути наданий кожному сайту окремо для запуску вбудованого Flash в Chrome.

Перед користувачем з’явиться попереджувальна панель з повідомлення про видалення Flash після грудня 2020 року. Однак користувач Chrome не матиме жодних перешкод у доступі до вмісту Flash. Програвач буде й надалі працювати до дати закінчення терміну дії.

Як відомо, компанія Adobe почала розсилку електронних листів корпоративним клієнтам, у яких попереджає про швидке і неминуче припинення підтримки рішення Adobe Shockwave. У листах стверджується, що плеєр Adobe Shockwave для Windows з 9 квітня 2019 року стане недоступний для завантажування.

Також Cybercalm повідомляв, що підроблений Flash Player виявили фахівці з кібербезпеки підрозділу ElevenPaths компанії Telefonica в офіційному каталозі Chrome Web Store.

Окрім цього, додаток Adobe Premiere здатний зламати динаміки у MacBook Pro після останнього оновлення.

Поділитися
Exit mobile version