Останні оновлення Windows 10 викликали проблеми з продуктивністю

3 хв. читання
windows 10 pc

Microsoft підтвердила наявність проблем з продуктивністю в іграх після установки останніх оновлень для Windows 10.

Користувачі стали помічати проблеми в роботі комп’ютерів після оновлень KB5000842 і KB5001330. Так, з’явилися труднощі з доступом до призначених для користувача папок Зображення та Мої документи. Поряд із цим в іграх фіксувалося зниження частоти кадрів і “фріз” картинки. У деяких випадках з’являвся “синій екран смерті”.

Представники Microsoft дуже стримано прокоментували ситуацію, що складається: “Лише невелика кількість користувачів повідомило про нижчу, ніж очікувалося, продуктивності в іграх після установки цього оновлення. Більшість користувачів, які зіткнулися з цією проблемою, запускають ігри в повноекранному або віконному режимі без полів і використовують два або більше моніторів”.

Microsoft вже підготувала рішення, щоб виправити цей недолік. Виправлення розгорнуто на стороні сервера, і воно не потребує повноцінного оновлення системи. Компанія часом розгортає такі оновлення на стороні сервера – вони автоматично відключають новий код, введений в обов’язкові оновлення на системах, підключених до служби Центру оновлень Windows.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як увімкнути записування відео HDR на iPhone? ІНСТРУКЦІЯ

Онлайн-шопінг у соцмережах: як не бути ошуканим?

Як таємно спілкуватися у месенджері Telegram на iOS та Android? ІНСТРУКЦІЯ

Як правильно вибрати ноутбук? ПОРАДИ

Як безкоштовно надсилати захищені паролем електронні листи? ПОРАДИ

Нагадаємо, дослідники безпеки опублікували в Мережі PoC-експлойт для запуску шкідливого коду в Chrome, Edge, Vivaldi, Opera і інших браузерах на базі Chromium. Уразливість зачіпає JavaScript-движок V8 і вже виправлена в його вихідному коді, але виправлення поки ще не інтегровано ні з кодовою базою Chromium, ні з заснованими на ньому проектами.

Також дослідники виявили безліч уразливостей в популярних додатках, що допускають виконання довільного коду в системах користувачів всього лише за допомогою одного кліка. Саме тому такі баги отримали неформальне ім’я “уразливості одного кліка” (one-click vulnerabilities).

Розробники WhatsApp усунули дві небезпечні уразливості в Android-версії месенджера. Якщо зловмисник задіє ці дві уразливості в атаці, у нього з’явиться можливість виконати шкідливий код і віддалено зламати мобільний пристрій жертви.

Окрім цього, кіберзлочинці атакують уразливі сервери Microsoft Exchange з метою встановлення програмного забезпечення для майнінгу криптовалют у рамках шкідливої ​​кампанії, спрямованої на використання обчислювальних потужностей скомпрометованих систем для заробітку.

Поділитися
Exit mobile version