Останнє оновлення Windows 10 заблоковано через проблеми з сумісністю

4 хв. читання
Windows Hello

Деякі Windows-ПК, що використовують підключення Thunderbolt, найближчим часом не отримають оновлення Windows 10 October 2020 Update (20H2) і Windows 10 May 2020 Update. Компанія Microsoft тимчасово призупинила розсилку функціональних оновлень на ці системи через проблеми з драйверами, що виникають під час підключення до зовнішніх NVMe SSD-накопичувачів за допомогою Thunderbolt.

Однією з таких проблем є поява “синього екрану смерті” (BSOD). З метою запобігання можливих збоїв в роботі Microsoft заблокувала на деяких комп’ютерах можливість поновлення до Windows 10 (версія 2004) або 20H2 до тих пір, поки вони з Intel не вирішать проблему з сумісністю.

“Після установки Windows 10, версія 2004, або Windows 10, версія 20H2, при використанні Thunderbolt NVMe Solid State Disk (SSD) виникають проблеми з сумісністю. При підключенні Thunderbolt NVMe SSD до порушених пристроїв може з’явитися синій екран і повідомлення про помилку “DRIVER_VERIFIER_DMA_VIOLATION (e6) Спроба неприпустимою операції DMA, розпочата перевіряти драйвером”. Проблема зачіпає пристрої під управлінням Windows 10 як мінімум з одним портом Thunderbolt і будь-якій доступній в цей час версії файлу драйвера stornvme.sys”, – йдеться на сторінці підтримки Microsoft.

Користувачам, які зіткнулися з проблемою, потрібно видалити останні функціональні оновлення і відкотити Windows 10 до попередньої версії.

Крім BSOD після установки 20H2 можуть також виникнути проблеми з примусовим перезавантаженням системи, викликані аварійним завершенням системного процесу Local Security Authority Subsystem Service (LSASS), відповідального за безпекової політики в ОС Windows. При аварійному завершенні LSASS користувач відразу втрачає доступ до облікових записів на системі, на екрані з’являється повідомлення про помилку “LSASS.EXE з кодом статусу C0000374”, і пристрій вимагає перезавантаження.

Проблема зачіпає комп’ютери, де вбудовані облікові записи (наприклад, адміністратора або гостя) були перейменовані. Microsoft тимчасово припинила розсилку 20H2 на ці системи до виходу виправлення.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

У Zoom нарешті доступне наскрізне шифрування: як увімкнути його на своєму пристрої?

Фішингові листи: розпізнаємо шахрайство на реальному прикладі

Як зупинити отримання SMS на свій смартфон із розсилкою від торгових мереж?

Як виміряти рівень кисню у крові за допомогою Apple Watch? – ІНСТРУКЦІЯ

Як увімкнути нову функцію відстеження миття рук на Apple Watch? – ІНСТРУКЦІЯ

Нагадаємо, компанія Google випустила чергові патчі для Android, загалом усунувши понад 30 уразливостей. Найсерйознішою з нових проблем, згідно з бюлетенем, є можливість віддаленого виконання коду (RCE), виявлена в одному з компонентів системи Android.

Також мешканця  міста Хмельницький впіймали на розповсюдженні конфіденційної інформації користувачів мережі Інтернет, серед якої були логіни та паролі доступу до різних інтернет-ресурсів, електронних поштових скриньок, облікових записів соціальних мереж та електронних гаманців

До речі, у WhatsApp з’явилася довгоочікувана функція, що дозволяє автоматично видаляти повідомлення. Тепер користувачі можуть включити “Автовидалення” для особистих чатів, після чого відправлені повідомлення будуть зникати через сім днів. У групових бесідах тільки адміністратори можуть включити або відключити нововведення.

Зверніть увагу, що зловмисники зловживають функціоналом Google Диска і використовують його для розсилки нібито легітимних електронних листів і push-повідомлень від Google, які в разі відкриття можуть перенаправити людей на шкідливі web-сайти.

Окрім цього, нову вимагацьку кампанію, націлену на користувачів сервісу для відеоконференцій Zoom, виявили дослідники Bitdefender Antispam Lab. Мова йде про так зване “інтимне вимагання” (sextortion), яке припало до смаку зловмисникам останнім часом.

Поділитися
Exit mobile version