“Перестарілу” Windows 95 реанімували до версії 2.0

2 хв. читання

Оновлена операційна система Windows 95 стала доступною із сьогоднішнього дня. І хоч “перестаріла” Windows досягла 20-річного віку, досі має велику кількість користувачів. Саме для них розробники випустили версію 2.0, пише AKKEt.com.

Над створенням нової збірки компанія Microsoft працювала кілька років. Завантажити і встановити Windows 95 на свої електронні пристрої можуть усі охочі абсолютно безкоштовно.

Спеціально для створення версії 2.0 операційної системи Windows 95 розробник Фелікс Різенберг створив спеціальний емулятор, що забезпечує сумісність застарілого програмного забезпечення з сучасним технічним оснащенням. За рахунок цього встановити дану ОС можна на комп’ютери, що працюють на базі операційних систем Windows, Linux і macOS.

Windows 95

Крім набору класичних додатків, нова Windows 95 містить такі давно відомі програми, як Paint, Wordpad, Блокнот, “Косинка” і “Сапер”. Також розробник додав у своє дітище оригінальні ігри Doom і Wolfenstein 3D, а також симулятори A10 Tank Killer і Grand Prix Circuit.

Windows 95 версії 2.0 займає усього 500 МБ, а завантажити її можна з офіційного репозиторію розробника GitHub.

Нагадаємо, користувачам операційної системи Windows 7 доведеться платити за її оновлення – 15 січня 2020 року підтримка даного програмного забезпечення буде повністю припинена, але тільки безкоштовна.

Також Microsoft оголосила про дату “смерті” Windows 10, після якої компанія припинить здійснювати будь-яку її підтримку.

 

Поділитися
Exit mobile version