Підтримку Windows 10 1709 продовжили на півроку через коронавірус

2 хв. читання

Припинення підтримки Windows 10 1709 було заплановано на 14 квітня 2020 року, проте 19 березня Microsoft стала розсилати користувачам Windows 10 Enterprise, Education і IoT повідомлення про відстрочку до 13 жовтня. Згідно з повідомленням, причиною послужила “ситуація з громадським охороною здоров’я”.

«Ми оцінюємо ситуацію в галузі суспільної охорони здоров’я і розуміємо, який вплив вона робить на багатьох наших клієнтів. З метою полегшити одну з багатьох проблем, з якими стикаються IT-фахівці, ми збираємося відкласти заплановану дату закінчення обслуговування випусків Enterprise, Education і IoT Enterprise для Windows 10 версії 1709. Це означає, що пристрої будуть отримувати щомісячні оновлення безпеки тільки з травня по жовтень. Кінцеві оновлення безпеки для цих випусків Windows 10 версії 1709 вийдуть 13 жовтня замість 14 квітня”, – йдеться в повідомленні Microsoft.

Підтримка Windows 10 1709 Home, Pro, Pro Education і Pro Workstations Editions була припинена 9 квітня 2019 року. Підтримка Enterprise Edition та Education для Windows 10 1803 закінчиться 10 листопада 2020 року.

windows 10 tochka

Також радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Нагадаємо, використовуючи реквізити платіжних карток громадян інших держав, зловмисник купував товари в Інтернет-магазинах. Далі продавав їх у соціальних мережах українцям.

Окрім цього, прогалини в безпеці знайдені в продуктах Amazon, Apple, Google, Samsung, Raspberry, Xiaomi, а також точках доступу від Asus і Huawei.

До речі, рекламні агенції, що надавали послуги з розміщення реклами, в тому числі на сайтах онлайн-кінотеатрів, своєю діяльністю забезпечували функціонування ресурсів з піратським контентом.

Також довгий час більшість користувачів вважали, що загроз для Linux значно менше, ніж для Windows чи macOS. Однак останнім часом комп’ютерні системи та додатки на базі цієї операційної системи все частіше стають об’єктами атак кіберзлочинців.

Поділитися
Exit mobile version