Штучний інтелект навчився видаляти шум з прямих трансляцій

3 хв. читання
Computer working

Для того, щоб усі ми працювали вдома через пандемію коронавірусу, Microsoft створила нову технологію для свого програмного забезпечення Teams, яка може ідентифікувати Ваш голос і відфільтрувати будь-які інші звуки. Це може бути шум вентилятора або витяжки, собачий гавкіт і навіть, коли Ви їсте чипси та шелестите пакетом біля мікрофона, пише Cnet.

Microsoft продемонструвала цю технологію журналістам на початку тижня, запропонувавши подивитися, як Роберт Ейхнер, головний програмний менеджер відділу комунікацій Microsoft, шарудить руками в пакеті із чипсами біля ввімкненого мікрофону і одночасно розмовляє з аудиторією. Як і обіцяли, технологія видалила шум пакета, поки менеджер ще говорив.

“Завдяки потужності штучного інтелекту, програма Teams може видалити цей фоновий шум, і Ви можете мене зрозуміти дуже чітко”, – сказав він. “Microsoft називає це “придушенням шуму в режимі реального часу”.

Це останнє оновлення продукції програмного гіганта, спрямоване на виправдання найбільших очікувань, які мають люди щодо віртуальних зустрічей та конференцій. Microsoft також запровадила технологію розмивання фону відеочату, щоб люди бачили лише Вас, а також дві можливість робити субтитри та написи на відео в прямому ефірі.

Microsoft раніше працювала над питаннями голосового чату. Минулого року компанія показала, як вона може видалити фоновий звук із попередньо записаного відео. Також знайдені способи дозволити великим групам ( до 50 людей) одночасно вести відеочат через додаток Skype для чату. Microsoft заявила, що нова функція видалення фонового шуму в командах буде доступна пізніше цього року.

Також радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Нагадаємо, використовуючи реквізити платіжних карток громадян інших держав, зловмисник купував товари в Інтернет-магазинах. Далі продавав їх у соціальних мережах українцям.

Окрім цього, прогалини в безпеці знайдені в продуктах Amazon, Apple, Google, Samsung, Raspberry, Xiaomi, а також точках доступу від Asus і Huawei.

До речі, рекламні агенції, що надавали послуги з розміщення реклами, в тому числі на сайтах онлайн-кінотеатрів, своєю діяльністю забезпечували функціонування ресурсів з піратським контентом.

Також довгий час більшість користувачів вважали, що загроз для Linux значно менше, ніж для Windows чи macOS. Однак останнім часом комп’ютерні системи та додатки на базі цієї операційної системи все частіше стають об’єктами атак кіберзлочинців.

Поділитися
Exit mobile version