Чим iPad Pro 2020 відрізняється від iPad Pro 2018?

6 хв. читання

Apple досить несподівано для всіх випустила 18 березня нове покоління iPad Pro. Незважаючи на коронавірус і на те, що зазвичай такі релізи компанія приберігає на осінь.

Новинка і справді вийшла досить примітною, але не тільки за рахунок потрійної камери з 3D-датчиком, а й за рахунок інших нововведень, яких виявилося чимало. Так чим же оновлений iPad Pro відрізняється від моделі попереднього покоління і який планшет краще купити в 2020 році?

Якщо дивитися на новий iPad Pro спереду, Ви нізащо не відрізните його від старого.  Також новий iPad Pro представили практично на початку року, було б дивно очікувати, що Apple оснастить його процесором A14. Все-таки цей чип повинен лягти в основу iPhone 12, а тому до моменту його релізу вже був би відверто не новим. Тому представили, по суті, нову лінійку процесорів, в якій поки тільки один представник, – A12Z Bionic. Що це таке, поки не дуже зрозуміло, та й Apple віддала перевагу особливо не розповсюджуватися. Тим не менш, компанія обіцяє, що він забезпечить планшету найвищі в класі показники обчислювальної потужності, зіставні з найсучаснішими комп’ютерами.

Об’єм оперативної пам’яті iPad Pro 2020 виріс до 6 ГБ. У попередньому поколінні аналогічний обсяг мала тільки старша версія з 1 ТБ постійного сховища, а тепер ця перевага всіх моделей без винятку. Втім, це було очікувано, враховуючи, що сама Apple позиціонує iPad Pro вже не як планшет, а як комп’ютер, називаючи його саме так у всіх рекламних роликах. Для цього вона навіть базовий обсяг накопичувача збільшила з 64 до 128 ГБ. Шкода тільки, що у молодшій версії на 11 дюймів зменшили батарею з 29,37 Вт/год до 28,65 Вт/год, тоді як у старшій – показник залишився колишнім.

Можливості камери iPad Pro 2020

В цьому році Apple ґрунтовно оновила фотографічну частину iPad Pro, оснастивши його аж потрійним модулем. Але в iPad Pro 2020 це так званий 3D-датчик, або, по-іншому LiDAR. Точно такі ж датчики встановлюються в автопілоті для авто. Завдяки їм вони чітко розпізнають тривимірні об’єкти і картинку навколишнього простору. Apple поки не особливо поширюється про можливості LiDAR, посилаючись в основному на розширену роботу з доповненою реальністю і точні вимірювання в додатку.

Проте, LiDAR може припасти до речі навіть тим, кого AR не цікавить в принципі. Завдяки можливості тривимірного сканування навколишнього простору і видимих ​​об’єктів цей датчик дозволяє домагатися поліпшеного ефекту боке при портретній зйомці і, можливо, під час запису відео. Тому будьте готові в найближчому майбутньому знову побачити людей, що ведуть зйомку на свої iPad.

Wi-Fi 6 і Ultra Wideband

Apple забезпечила новий iPad Pro підтримкою стандарту Wi-Fi 802.11ax (Wi-Fi 6), яка вперше дебютувала в iPhone 11, і технологією Ultra Wideband. Перша дозволяє розвивати більш високі швидкості, ніж при роботі з попередніми стандартами за рахунок одночасного використання діапазонів 2,4 і 5 ГГц і інших нововведень, а також працювати в більш економному режимі. Функція Target Wake Time дозволяє модулям Wi-Fi 6 переходити в режим сну під час бездіяльності і прокидатися, як тільки користувач приступить до роботи з ними. Це економить заряд батареї і зменшує навантаження на саму мережу.

Новий iPad Pro підтримує ті ж бездротові інтерфейси, що і iPhone 11 Pro. Ultra Wideband являє собою універсальну технологію, яка може використовуватися для геопозиціонування, передачі даних, відкриття дверей в автомобілях і багато чого ще. З чуток, на основі цієї технології буде працювати пошуковий маячок AirTag , а також завдяки їй можна вибирати одержувача файлів по AirDrop, просто направивши свій пристрій в його сторону.

Який iPad Pro купувати в цьому році? Звичайно ж, iPad Pro 2020 року, оскільки зараз iPad Pro 2018 у новому стані не набагато дешевший. Але, заощадивши кошти, ви втратите доступ до відмінною камері з LiDAR’ом, просунутим технологіям на кшталт Ultra Wideband і Wi-Fi 6 і, звичайно, позбудетеся додаткових пари років програмної підтримки. Тому, на мій погляд, вибір очевидний. Правда, якщо запланували покупку, то краще покваптеся, бо курс не дрімає і Apple, швидше за все, теж.

iPad Mini 6

Також радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Нагадаємо, використовуючи реквізити платіжних карток громадян інших держав, зловмисник купував товари в Інтернет-магазинах. Далі продавав їх у соціальних мережах українцям.

Окрім цього, прогалини в безпеці знайдені в продуктах Amazon, Apple, Google, Samsung, Raspberry, Xiaomi, а також точках доступу від Asus і Huawei.

До речі, рекламні агенції, що надавали послуги з розміщення реклами, в тому числі на сайтах онлайн-кінотеатрів, своєю діяльністю забезпечували функціонування ресурсів з піратським контентом.

Також довгий час більшість користувачів вважали, що загроз для Linux значно менше, ніж для Windows чи macOS. Однак останнім часом комп’ютерні системи та додатки на базі цієї операційної системи все частіше стають об’єктами атак кіберзлочинців.

Поділитися
Exit mobile version