Після оновлення iOS ґаджети Apple перестали “бачити” 4G

3 хв. читання
Bez imeni1

На частині пристроїв Apple зник мобільний Інтернет після оновлення ОС до iOS 12.1.1. Про це пише iToday з посиланням на СNews. Ґаджети “не бачать” мережі LTE (4G) і не можуть до них підключитися.

До мережі третього покоління (3G)  смартфони та планшети підключаються без будь-яких ускладнень. Модуль Wi-Fi теж працює без нарікань.

Неможливість виходу в Інтернет з пристроїв Apple після установки прошивки iOS 12.1.1 не пов’язана з самими стільниковими мережами. Скарги надходять від користувачів з усього світу, але симптоми проблеми відрізняються: в ряді випадків пристрої все ж можуть підключитися до LTE, але Інтернет працює тільки в браузері, а мобільні додатки наявність мережі не визначають. У когось інша ситуація: веб-оглядач не завантажує сторінки, а додатки та ігри отримують доступ до мережі. Але найбільш поширений третій варіант – коли Інтернет по 4G на iPhone і iPad не працює в принципі.

Про проблему з підключенням до LTE на пристроях з прошивкою iOS 12.1.1 Apple знала заздалегідь. Недолік проявився ще на етапі бета-тестування нової версії. Невідомо, чому Apple не відреагувала на повідомлення і не стала усувати неполадки. Коментувати те, що трапилося компанія поки не поспішає.

Власники мобільних ґаджетів Apple, що зіткнулися з проблемою, спробували вирішити її стандартними способами – відновленням налаштувань оператора і поверненням до заводських налаштувань. Обидва методи, які допомагають при більшості проблем з iOS, в даному випадку не подіяли – проблема криється виключно в коді прошивки.

Apple вже почала розробку апдейта iOS 12.1.2. Бета-версія цієї прошивки вже доступна для завантаження, але чи вирішить вона проблему з мережами LTE, стане відомо тільки після виходу стабільної версії.

Це не перший збій оновлень програмного забзпечення для продуктів Apple. Так, після установки iOS 8, на iPhone з ладу виходили навіть основні функції смартфона: камера, браузер і навіть відправка SMS-повідомлень. Крім цього, проблеми були під час оновлень  iOS 9, iOS 9.3,  iOS 10 та  iOS 11. Як бачимо, не обійшлося без “багів” і під час оновлення до iOS 12, хоча сама прошивка виявилася більш стабільною та швидшою, ніж iOS 11.

Поділитися
Exit mobile version