Портал з імітації діяльність міжнародних інвестиційних компаній створили шахраї із Запоріжжя

3 хв. читання
e declaration
Businessman analyzing investment charts with laptop. Accounting

Групу осіб, які в Мережі залучали громадян до інвестування у фіктивні фінансові торги на міжнародній арені, виявили працівники кіберполіції. До складу злочинної групи входило 5 осіб, на чолі 21-річним мешканцем Запоріжжя.

Про це повідомляє Департамент кіберполіції Національної поліції України.

Шахраї створили веб-портал, де імітували діяльність міжнародних інвестиційних компаній. Зловмисники пропонували клієнтам створити особистий кабінет та вкласти мінімальну суму. Зазвичай вона складала близько 100 доларів США. В подальшому, вони залучали клієнтів до нібито трейдингової діяльності з можливістю легкого та швидкого заробітку. Сума внесків щоразу зростала, а клієнти навіть не підозрювали, що не мають перспектив повернення своїх коштів.

Працівники кіберполіції провели обшуки за місцем розташування офісу шахраїв та за місцем проживання організатора злочинної групи. За їх результатами було вилучено ноутбуки та комп’ютери, які використовувалися шахраями для адміністрування шахрайських веб-ресурсів, мобільні телефони, банківські картки та чорнові записи. Крім того, у офісі шахраїв поліцейські виявили копії паспортів постраждалих осіб.

Під час попереднього огляду вилученої техніки працівники кіберполіції виявили Інтернет-платформи, які адміністрували та використовували шахраї. Тільки за останні два тижні, на одному з таких майданчиків, вони залучили до участі у “торгах” до 15 осіб, які встигли інвестувати близько 10 тисяч доларів США.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст. 190 (шахрайство) КК України. Зловмисникам загрожує до восьми років ув’язнення.

Кіберполіція звертає увагу громадян, що подібні шахрайські схеми не є поодинокими та з кожним днем кількість жертв таких злочинних схем збільшується. Проте, інвестуючи в подібні фінансові проекти, не існує жодних гарантій виплат чи повернення вкладених коштів.

Якщо Ви все ж таки інвестували свої заощадження та є велика вірогідність того, що Ви стали клієнтом шахрайської організації, просимо не вагаючись повідомляти про це нам, використовуючи форму зворотного зв’язку на нашому сайті.

Нагадаємо, нову фішингову атаку у месенджері WhatsApp виявили фахівці. Приманкою виступає річна преміум-підписка на популярний музичний сервіс Spotify.

Також попри на сформовану думку комп’ютери Mac далеко не завжди працюють ідеально. Найчастіше у користувачів виникають проблеми з мережею або Wi-Fi підключенням. Пропонуємо кілька способів вирішення проблеми на актуальній версії macOS Mojave.

Окрім цього, у Windows 10 знайшли баг, через який Ваш комп’ютер не зможе виконати завантаження. Це пов’язано зі створенням точки відновлення і подальшим оновленням операційної системи. На щастя, проблема має вирішення.

Поділитися
Exit mobile version