Прощавай, Windows 7! Підтримка ОС завершена, проте Chrome продовжить працювати з нею

4 хв. читання

Завтра, 14 січня, компанія Microsoft завершує підтримку операційної системи Windows 7. Це означає, що після цієї дати користувачі перестануть отримувати оновлення безпеки. Однак компанія Google продовжить підтримку Windows 7 як мінімум до 15 липня 2021 року.

Про це Google заявила у своєму блозі Chrome Enterprise.

“Ми будемо продовжувати підтримувати Chrome для Windows 7 як мінімум протягом 18 місяців після офіційної дати завершення життєвого циклу ОС, встановленої Microsoft, тобто принаймні до 15 липня 2021 року”.

Користувачі Chrome можуть продовжувати використовувати веб-браузер на пристроях Windows 7, тому що браузер буде отримувати оновлення, також як і версії Chrome для систем Windows, які він підтримує.

Що станеться з Windows 7?

Windows 7 буде продовжувати працювати, хоча оновлення безпеки більше не будуть постачатися на домашні системи. Зазвичай сторонні програмні продукти продовжують деякий час підтримувати систему після завершення її життєвого циклу. Наприклад, Google продовжував підтримку Windows XP, яка перестала обслуговуватися в 2014 році, аж до квітня 2016 року.

Mozilla, Valve, Dropbox та інші компанії також продовжували підтримувати застарілу систему протягом деякого часу після завершення офіційної підтримки.

 

chrome extension1 1

Вже зараз компанія 0Patch заявила про намір випускати неофіційні оновлення безпеки для Windows 7. Крім того, відомо про лазівку, яка дозволяє отримувати розширені оновлення безпеки в системах, які не підключені до цієї програми.

Організації та корпоративні клієнти можуть розширити період підтримки на платній основі на термін до 3 років. Розширені оновлення безпеки (Extended Security Update, ESU) дозволяють компаніям продовжити підтримку Windows 7 на термін до 36 місяців.

А ви ще використовуєте Windows 7?

Наразі завершується підтримка Windows 7 і ситуація, яка мала місце з Windows XP, знову повторюється. Windows 7 дуже популярна як серед домашніх користувачів, так і серед організацій.

Mozilla поки не поділилася своїми планами щодо підтримки Windows 7, але раніше організація мала звичку продовжувати підтримку застарілих систем Windows протягом тривалого часу після завершення життєвого циклу. Користувачі Firefox можуть перейти на версію з довгостроковою підтримкою Firefox ESR, яка, ймовірно, буде підтримувати Windows 7 найдовше.

До речі, швидкий розвиток технологій сприяв тому, що тепер смартфони мають функціонал персонального комп’ютера. З їх допомогою можна спілкуватися в соцмережах, перевіряти пошту, здійснювати Інтернет-замовлення та розраховуватися онлайн. Водночас розширення функціональних можливостей призвело до зростання кількості випадків інфікування мобільних пристроїв шкідливими програмами. У цій статті Ви знайдете основні поради для захисту смартфона та конфіденційних даних на ньому.

Звернуть увагу, що дуже багато технологій, які розвиває Apple, насправді спочатку належали не їй, а якомусь дрібному стартапу. Вони просто вчасно знаходили потрібну ідею і поглинали компанію з перспективними напрацюваннями, які часто ставали новим трендом для галузі. Так було з Siri, Face ID, Animoji і багато чим ще. Але у функції ЕКГ в Apple Watch не менш цікава історія.

Читайте також: Злочинну групу, яка скуповувала клієнтські бази даних та у подальшому використовувала їх для виманювання коштів громадян методами психологіного впливу, викрила кіберполіція України.

Цікаво знати, що коли компанія-розробник програмного забезпечення Greenspector провела безліч тестів, включаючи тестування споживання мобільних даних, то перше місце дісталося не Google Chrome.

Твіттер забороняє файли анімованих зображень PNG (APNG) на своїй платформі після нападу на  Twitter-екаунт Фонду Епілепсії, коли  масово надсилалися  анімовані зображення, які потенційно можуть спричинити напади епілепсії у світлочутливих людей.

20 тисяч серверів зламали кіберзлочинці шляхом цілеспрямованих атак на приватні оргнаізації та конкретних осіб. До складу злочинного угруповання входили троє українців та один іноземець. Усі вони були відомими учасниками хакерських форумів та здійснювали замовлення щодо зламу віддалених серверів, розташованих на території України, Європи та США.

Поділитися
Exit mobile version