Рейтинг мобільних браузерів, які варто використовувати

4 хв. читання

Компанія-розробник програмного забезпечення Greenspector провела безліч тестів, включаючи тестування споживання мобільних даних, ресурсів смартфона і виявили переможця. Дивно, але перше місце дісталося не Google Chrome.

На першому місці в цьому році Vivaldi. Друга сходинка дісталася Firefox Preview, а ось на 3 місці Duck Duck Go.

Весь рейтинг виглядає наступним чином:

global ranking

На графіку показаний сумарний результат за трьома тестами: тест споживання даних, енергії і ресурсів смартфона.

Загальний рейтинг енергоспоживання виглядає наступним чином:

Енергоспоживання в момент переміщення всередині сторінок виявило інших лідерів:

Firefox на даному графіку виявився одним з найбільш енерговитратних. І це відома проблема браузера, саме тому Mozilla працює над новим Firefox Preview. У випадку з Opera Mini проблема полягає в використанні проксі, проте в цьому і плюс браузера, адже витрата трафіку в його випадку виявилася мінімальною.

Енергоспоживання, пов’язане з функціями браузера:

Тут лідером стали Firefox Focus, Firefox Preview і Duck Duck Go. В цьому тесті проводилися такі дії: відкриття браузера, відкриття нової вкладки, введення URL в адресний рядок, режим очікування.

Також представлений графік того, скільки годин можна використовувати веб-браузер у режимі переходу на різні сторінки. Виявилося, що Opera, Firefox Preview і Duck Duck Go дозволять вам “серфити” Інтернет протягом 8 годин на Galaxy S7 (саме цей апарат виступив в якості пристрою для тестів).

Загальний графік витрати мобільного трафіку виглядає наступним чином:

Перші 3 рядки дісталися Samsung Browser, Opera Mini і Opera. Різниця в споживанні між браузерами склала 8 мегабайт.

А ось так виглядає графік споживання трафіку при переході на різні сторінки:

Лідером став браузер Opera Mini. Загальний графік відрізняється від цього, так як браузери по-різному використовують мобільний трафік для власних потреб.

Greenspector запускали браузер, відкривали нову вкладку, вводили URL в адресний рядок, очищали кеш і проганяли браузер через тест Mozilla Kraken Bench, щоб оцінити продуктивність JavaScript.

В результаті отримали наступний графік продуктивності:

За ефективністю (відношення споживання енергії до продуктивності) лідером стали Samsung, Opera Mini і Opera.

Цікаво, що практично ні в одному з тестів Vivaldi не займав високих позицій, проте, в цілому, браузер у всіх тестах тримався вище середини, що дозволило йому легко зайняти першу сходинку.

Можна також рекомендувати браузер Firefox Preview – це рання версія експериментального браузера Firefox. Його особливостями є: колекції вкладок, адресний рядок, розташований знизу, а також захист від відстеження (він блокує трекери, які стежать за користувачами в Інтернеті).

Також тест показав і те, що Google Chrome хоч і займає найбільшу частку, він не є найкращим. Google варто серйозніше поставитися до Chrome. І це стосується ще й ПК-версій, яка зжирає оперативну пам’ять.

Понад мільйон гривень з банківських рахунків викрав зловмисник, дублюючи банківські карти громадян. 31 -річний мешканець Дніпропетровської області імітував помилку роботи банкомату та за допомогою спеціальних маніпуляцій дублював картку наступного користувача банку.

Фахівці з кібербезпеки виявили нову фішингову атаку, мета якої не лише викрасти дані входу до платіжного сервісу PayPal, але й зібрати конфіденційну інформацію про жертву.

Розширення для браузерів, розроблені компанією Avast і поширювані під брендами Avast і AVG, стали знову доступні в офіційних магазинах розширень для Google Chrome і Mozilla Firefox після внесення змін, пов’язаних з приватністю.

Вразливості електронної системи програми лояльності всеукраїнської мережі супермаркетів використовували учасники злочинної групи для виведення коштів з рахунків товариства. За півроку фігуранти провели понад дві тисячі операцій зі зняття готівки з вищевказаних карток. За попередніми даними, торгівельній мережі спричинено збитків на суму близько двох мільйонів гривень.

Команда дослідників Check Point Research опублікувала звіт Global Threat Index з найактивнішими загрозами в листопаді 2019 року. Експерти повідомили, що вперше за останні три роки в загальний список шкідливих програм увійшов мобільний троян, і він же став найпоширенішою мобільного загрозою.

Поділитися
Exit mobile version