Француз викрав біткоїнів на мільйон євро

3 хв. читання

У Франції підприємець викрав у колишніх партнерів біткоїни на 1,1 млн. євро в помсту за звільнення. Як повідомляє газета Parisien, цей інцидент є третьою за величиною крадіжкою криптовалюти в країні.

У 2013 році кілька друзів запустили IT-стартап, але в міру його зростання і розвитку між партнерами стали з’являтися розбіжності. Через три роки один з керівників був зі скандалом звільнений і виїхав за кордон.

З грудня 2018 по січень 2019 року було зафіксовано кілька підозрілих переказів криптовалюти з гаманців компанії (в цілому було переведено 182 біткоїни). Оскільки суми були нижче встановленого порогу, автоматичні системи тривоги не спрацьовували. Це навело на думку, що зловмисником є ​​хтось, хто добре знайомий з пристроєм компанії.

Керівництво стартапу звернулося до відділу по боротьбі з кіберзлочинністю прокуратури Парижа, і через кілька місяців винний був знайдений. Затримання “месника” відбулося 20 грудня минулого року, коли він повернувся до Франції.

Чоловікові пред’явлено звинувачення в крадіжці у складі злочинного угруповання, відмиванні грошей і шахрайському внесенні змін до автоматизованої системи обробки даних.

bitcoin22

Понад мільйон гривень з банківських рахунків викрав зловмисник, дублюючи банківські карти громадян. 31 -річний мешканець Дніпропетровської області імітував помилку роботи банкомату та за допомогою спеціальних маніпуляцій дублював картку наступного користувача банку.

Фахівці з кібербезпеки виявили нову фішингову атаку, мета якої не лише викрасти дані входу до платіжного сервісу PayPal, але й зібрати конфіденційну інформацію про жертву.

Розширення для браузерів, розроблені компанією Avast і поширювані під брендами Avast і AVG, стали знову доступні в офіційних магазинах розширень для Google Chrome і Mozilla Firefox після внесення змін, пов’язаних з приватністю.

Вразливості електронної системи програми лояльності всеукраїнської мережі супермаркетів використовували учасники злочинної групи для виведення коштів з рахунків товариства. За півроку фігуранти провели понад дві тисячі операцій зі зняття готівки з вищевказаних карток. За попередніми даними, торгівельній мережі спричинено збитків на суму близько двох мільйонів гривень.

Команда дослідників Check Point Research опублікувала звіт Global Threat Index з найактивнішими загрозами в листопаді 2019 року. Експерти повідомили, що вперше за останні три роки в загальний список шкідливих програм увійшов мобільний троян, і він же став найпоширенішою мобільного загрозою.

Поділитися
Exit mobile version