У Twitter заборонили анімовані зображення

3 хв. читання
twitter re 9
HILVERSUM, NETHERLANDS - JANUARY 08, 2014: Twitter is an online social networking and microblogging service that enables users to send and read "tweets", limited to 140 characters.

Твіттер забороняє файли анімованих зображень PNG (APNG) на своїй платформі після нападу на  Twitter-екаунт Фонду Епілепсії, коли  масово надсилалися  анімовані зображення, які потенційно можуть спричинити напади епілепсії у світлочутливих людей. Про це пишуть на TheVerge.

Twitter виявив помилку, яка дозволила користувачам обійти її налаштування щодо автовідтворення кліпів та анімованих зображень, а також дозволяла декілька анімованих зображень у одному твіті, використовуючи формат файлу APNG.

“Ми хочемо, щоб усі мали безпечний досвід роботи в Twitter”, – йдеться в повідомленні компанії Twitter. ” Зображення формату APNG були цікавими, але вони ігнорують налаштування автовідтворення, тому ми видаляємо можливість додавати їх до твітів. Це робиться для безпеки людей з чутливістю до рухомих та миготливих зображень, у тому числі з епілепсією “.

Твіти з існуючими зображеннями APNG не будуть видалені з платформи, але доступними для нових постів будуть лише рухомі зображення у форматі GIF, анімацію яких можна припинити. За даними Yahoo, Twitter уточнив, що файли APNG майже не використовувались для атак на Фонд епілепсії, але помилка означала, що такі файли можна було б використовувати для цього в майбутньому, якби Twitter не забанив їх.

Атаки на Twitter Фонду Епілепсії відбулися минулого місяця (Національний місяць поінформованості про епілепсію) – тролі використовували свої хештеги та Twitter-екаунти , щоб розміщувати анімовані зображення із вражаючими світловими ефектами. Не ясно, скільки людей, можливо, постраждали від нападу, але фонд заявив, що співпрацює з представниками правоохоронних органів і подав кримінальні скарги на облікові записи, які, як вважають, були причетні до атак.

Анімоване зображення можна вважати смертельною зброєю, відповідно до рішення суду штату Техас, який довів це у 2016 році після того, як один користувач Twitter відправив миготливе GIF-зображення журналісту Курту Ейхенвальду, знаючи про те, що у нього епілепсія. Зображення справді спричинило судомний напад у Ейхенвальда.

Понад мільйон гривень з банківських рахунків викрав зловмисник, дублюючи банківські карти громадян. 31 -річний мешканець Дніпропетровської області імітував помилку роботи банкомату та за допомогою спеціальних маніпуляцій дублював картку наступного користувача банку.

Фахівці з кібербезпеки виявили нову фішингову атаку, мета якої не лише викрасти дані входу до платіжного сервісу PayPal, але й зібрати конфіденційну інформацію про жертву.

Розширення для браузерів, розроблені компанією Avast і поширювані під брендами Avast і AVG, стали знову доступні в офіційних магазинах розширень для Google Chrome і Mozilla Firefox після внесення змін, пов’язаних з приватністю.

Вразливості електронної системи програми лояльності всеукраїнської мережі супермаркетів використовували учасники злочинної групи для виведення коштів з рахунків товариства. За півроку фігуранти провели понад дві тисячі операцій зі зняття готівки з вищевказаних карток. За попередніми даними, торгівельній мережі спричинено збитків на суму близько двох мільйонів гривень.

Команда дослідників Check Point Research опублікувала звіт Global Threat Index з найактивнішими загрозами в листопаді 2019 року. Експерти повідомили, що вперше за останні три роки в загальний список шкідливих програм увійшов мобільний троян, і він же став найпоширенішою мобільного загрозою.

Поділитися
Exit mobile version