Проводьте час і навчайтеся в Інтернеті разом з дітьми. Поради для батьків

3 хв. читання

Для того, щоби зробити Всесвітню мережу не тільки корисною, але й безпечною, патрульна поліція Сумської області підготувала для батьків прості рекомендації. Вони дозволять не лише освоїти інтернет-простір, але й навчать безпеці і культурі поводження.

Також це дозволить Вам дізнатися про уподобання дитини, розкриє її світ і зробить вас ближче одне до одного.

Що гарантує безпеку дитини в інтернеті?

Довірливе спілкування з батьками

Не повинно бути таких тем, які дитина боялася б обговорювати з батьками й питань, які дитина посоромилася б поставити. Батьки — це головні експерти в її життєвих ситуаціях

Врахування вікових особливостей дітей

Діти різного віку відрізняються інтересами, розуміннями навколишнього світу й реакцією на різні події. Дуже важливо з’ясувати, що цікаво дітям у Інтернеті в різному віці.

children foto
Сімейний контент

Зробіть мобільний Інтернет новим засобом сімейного спілкування. Під час спільного відвідування Інтернету Ви ненав’язливо можете розповідати дитині про культуру поводження в Мережі, звертати увагу на сховані погрози, аналізувати реакцію на негативну інформацію тощо.

Культура в Інтернеті

Віртуальний світ вимагає такого ж коректного поводження, як і реальний. Намагайтеся донести до дитини, що людині, яку скривдили в Інтернеті, так само боляче, якби це відбулося при особистій зустрічі.

Особистий простір

Поясніть, що в реальному житті дитина не пустить до своєї кімнати грати чужих, незнайомих людей, і не стане розповідати про себе стороннім дорослим, тож і в Мережі варто оберігати свій особистий простір. Для цього в інтерактивному спілкуванні варто використати псевдоніми-ніки — віртуальні імена та паролі.

Фільтрування та захист

Технології безпеки, що постійно з’являються, здатні не тільки захистити мобільний телефон і комп’ютер, а й уберегти дитину від безлічі помилок. Встановлюйте антивіруси та спам-фільтри.

Дорослий контент

Намагайтеся разом із дитиною, знайти коло корисних безпечних сайтів. Ніколи не відмовляйте в поясненні, якщо дитина звернулася до Вас із питанням на делікатну тему. Дитина повинна знати, що у Вас вона може отримати всі необхідні роз’яснення.

Кіберзлочинці та шахрайство в Мережі

Програйте і поговоріть із дитиною ситуації, коли хтось занадто нав’язливо цікавиться особистою інформацією. Вона повинна навчитися автоматично відповідати або виконувати певні дії. Наприклад — виходити із чату й обов’язково розповідати Вам про такі спроби. А Вам належить обов’язково повідомляти про інциденти адміністрації сайту, а в окремих випадках — і поліцію.

До речі, таргетована реклама – один з останніх трендів, який використовують маркетологи, щоб продати нам черговий далеко не завжди потрібний товар. Така функція дає можливість дізнатися про Ваше місцезнаходження і звички. А допомагає їм у цьому смартфон. Дізнайтеся як налаштувати конфіденційне користування смартфоном?

Також тільки в анонімізованому пошуку Ви можете побачити, чим насправді є Інтернет та як там дійсно працює реклама. Адже рекламні компанії не відстежують Ваші дії в Інтернеті, це робить браузер, яким Ви користуєтесь. Дізнатися, як максимально замаскувати Вашу присутність у Мережі та вберегтися від рекламних оголошень, можна тут.

Поділитися
Exit mobile version