Розроблено чип для надшвидкої передачі інформації

3 хв. читання

Дослідникам з Швейцарської вищої технічної школи Цюриха вдалося розробити мікросхему, що перетворює швидкі електронні сигнали безпосередньо в надшвидкі світлові, практично без втрати якості.

Ця технологія дозволить значно поліпшити ефективність оптичних інфраструктур зв’язку, що використовують оптоволоконні мережі. У таких містах, як Цюрих, оптоволоконні мережі вже використовуються для забезпечення високошвидкісного інтернету, цифрової телефонії, телебачення і стрімінгових сервісів. Однак до кінця нинішнього десятиліття навіть потужностей подібних оптичних мереж зв’язку буде недостатньо. Сучасні мережі можуть передавати дані зі швидкістю до 10^9 біт в секунду. В майбутньому ця швидкість повинна досягти 10^12 біт в секунду.

chip

Вченим вперше вдалося об’єднати електронні та світлові елементи на одній мікросхемі. Раніше ці елементи можна було виготовити тільки на різних чипах і лише потім з’єднати їх проводами. Такий підхід має деякі недоліки. По-перше, виготовлення електронних і фотонних чипів окремо обходиться дорого. По-друге, цей метод знижує продуктивність під час перетворення електронних сигналів в світлові і тим самим обмежує швидкість передачі в оптоволоконних мережах зв’язку.

У новій мікросхемі компактність досягається шляхом щільного розміщення електронних і фотонних компонентів один на одному, в два шари, і їх з’єднання безпосередньо з мікросхемою за допомогою “перехідних отворів на кристалі”. Таким чином скорочуються відстані передачі, і зменшуються втрати з точки зору якості сигналу. Дослідники називають подібний підхід “монолітною спільною інтеграцією”.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

ЯК ОЧИСТИТИ КЕШ ТА ФАЙЛИ COOKIES У БРАУЗЕРІ FIREFOX? – ІНСТРУКЦІЯ

ПОРАДИ ЩОДО ОРГАНІЗАЦІЇ СВОЇХ ДОДАТКІВ ДЛЯ IPHONE АБО IPAD

ЯК ЗАПОБІГТИ ДЕФРАГМЕНТАЦІЇ ТВЕРДОТІЛОГО НАКОПИЧУВАЧА SSD? ІНСТРУКЦІЯ

НАВІЩО ПОТРІБЕН МЕНЕДЖЕР ПАРОЛІВ ТА ЯК ПРАВИЛЬНО ЙОГО ОБРАТИ?

ЯК ЗАБОРОНИТИ GOOGLE ЗБИРАТИ ВАШІ ДАНІ ТА НАЛАШТУВАТИ ЇХНЄ АВТОВИДАЛЕННЯ? ІНСТРУКЦІЯ

Ноутбук та рідина – це погана комбінація, але трапляються випадки, коли вони все ж таки “об’єднуються”. Про те, що робити, якщо це сталося, читайте у статті.

Також після тестування стало відомо, що надзвичайно популярний сьогодні додаток – TikTok, зберігає вміст буфера обміну кожні кілька натискань клавіш. Цей факт насторожив багатьох користувачів, але TikTok лише один із 53 додатків, які зберігають інформацію про користувачів таким чином.

Стало відомо, що мешканець Житомирщини підмінив міжнародного мобільного трафіку на понад півмільйона гривень. Крім цього, встановлено інші злочинні осередки які здійснюють підміну міжнародного трафіку в різних регіонах країни.

До речі, хакери використовували шкідливе програмне забезпечення, через яке викрадали реквізити банківських електронних рахунків громадян США, Європи, України та їхні персональні дані. Зокрема, через електронні платіжні сервіси, у тому числі заборонені в Україні російські, вони переводили викрадені гроші на власні рахунки у вітчизняних та банках РФ і привласнювали.

Хакери зараз користуються сервісом Google Analytics для крадіжки інформації про кредитні картки із заражених сайтів електронної комерції. Відповідно до звітів PerimeterX та Sansec, хакери зараз вводять шкідливий код, призначений для крадіжки даних на компрометованих веб-сайтах.

Поділитися
Exit mobile version