Apple суттєво оновить операційну систему для смарт-годинників

7 хв. читання

У порівнянні з майбутнім переходом Apple на власні процесори для комп’ютерів, багато інших новинок від компанії відійшли на другий план під час  WWDC.  Але, незважаючи на це, все ж  таки, хоча і із запізненням, ми можемо подивитися, як Apple розкриває низку нових функцій у своїй лінійці програмного забезпечення – зокрема, йдеться про нову watchOS 7 для Apple Watch.

На додаток до додаткових функцій, які ми очікували побачити, там є неочікувана нова функція, яка може допомогти Вам залишитися у безпеці серед пандемії, про що повідомляє slashgear,

Інтерфейс та дизайн

Це не було б оновленням WatchOS, якби не було нових функцій та можливостей, зосереджених навколо інтерфейса смарт- годинника. У watchOS 7 Apple дозволить дизайнерам ділитися своїми унікальними дизайнами годинника (скінами) не тільки через App Store, але й через Messages, Mail і навіть в Інтернеті у вигляді посилань на веб-сайти та соціальні мережі. Крім того, розробники можуть запропонувати окремі віджети для кожної програми на одному скіні годинника, як на зображенні, яке Ви бачите – це скін Glow Baby.

Apple watch watchos7 glow baby screen 06222020

 

Додатки для сну

У watchOS 7 ми побачимо запуск декількох функцій, орієнтованих на сон. Зокрема, ми побачимо додаток для максимально повного відстеженням сну для Apple Watch, що не лише допоможе користувачам відстежувати їх середній час у ліжку та середній час сну, але й допоможе їм нормально підготуватися до сну та встановити відповідний режим роботи телефона та годинника.

Ключовим у цьому є нова функція під назвою Wind Down, яка використовує як Apple Watch, так і iPhone. Wind Down дозволить вам встановити режим сну, а потім запустить режим сну, який показує базовий екран блокування як для Apple Watch, так і для iPhone. Коли прийде час сну, обидва пристрої перейдуть у режим “Не турбувати” і приглушать їхні дисплеї, Apple Watch демонструє спрощений інтерфейс. Для того, щоб. коли настане час прокинутися, будильник не дратував людей, користувачі Apple Watch зможуть налаштувати вібросигнали, що подаються на браслет годинника, або якісь нерізкі звуки.

Автоматичне виявлення миття рук

В  першу чергу завдяки пандемії COVID-19 ми бачили, як виробники електроніки (наприклад Samsung), починають впроваджувати режими миття рук у своїх смарт-годинниках. Apple робить те ж саме з Apple Watch, хоча, схоже, як у watchOS 7, процес виявлення миття рук буде автоматичним. Коли датчики руху та мікрофон годинника виявлять звуки та рухи, пов’язані з миттям рук, пристрій автоматично запустить 20-секундний відлік часу на його екрані.

Якщо Ви закінчите мити руки до того, як пройшло 20 секунд, Вам буде запропоновано повернутися до миття рук.  Історію миття рук можна знайти в додатку Health, який потенційно може допомогти вам сформувати нову звичку. Це не здається особливо складним інструментом, але може бути корисним, якщо у Вас проблеми з карантином тривають досить довго.

Нові програми тренувань та функції слуху

Звичайно, Apple Watch завжди позиціонується як пристрій, який допомагає відстежувати тренування, і в watchOS 7 ми побачимо, що він отримує підтримку чотирьох нових типів тренувань: Core Training, Dance, Functional Strength Training та Cooldown. Dance може бути дещо складним у відслідковуванні, але Apple каже, що Apple Watch робить це за допомогою “розширеного сенсорного синтезу”, розробленого шляхом відстеження танців Боллівуда, кардіо, хіп-хопу та латиноамериканського типу. Також ми побачимо, що додаток Activity отримає редизайн із новим ім’ям для завантаження – його називатимуть додатком Fitness  у watchOS 7 і далі.

Нарешті, Apple додає нову функцію Hearing, яка ґрунтується на виявленні шуму, вперше представленому в watchOS 6. iPhone і Apple Watch відстежуватимуть статистику шуму, і коли користувачі перевищать 100% свого безпечного прослуховування – параметр, який виводиться з рівня децибелів та часу, проведеного у процесі прослуховування – пристрої автоматично зменшать гучність навушників.

Ми не побачимо, що ці функції будуть зараз реалізовуватися в оновленнях, поки Apple не випустить watchOS 7 пізніше – цієї осені, але вперше Apple дозволить користувачам ознайомитися з новою ОС, пропонуючи публічну бета-версію. Ця бета-версія запускається в наступному місяці, тому стежте за інформацією

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

ЯК ОЧИСТИТИ КЕШ ТА ФАЙЛИ COOKIES У БРАУЗЕРІ FIREFOX? – ІНСТРУКЦІЯ

ПОРАДИ ЩОДО ОРГАНІЗАЦІЇ СВОЇХ ДОДАТКІВ ДЛЯ IPHONE АБО IPAD

ЯК ЗАПОБІГТИ ДЕФРАГМЕНТАЦІЇ ТВЕРДОТІЛОГО НАКОПИЧУВАЧА SSD? ІНСТРУКЦІЯ

НАВІЩО ПОТРІБЕН МЕНЕДЖЕР ПАРОЛІВ ТА ЯК ПРАВИЛЬНО ЙОГО ОБРАТИ?

ЯК ЗАБОРОНИТИ GOOGLE ЗБИРАТИ ВАШІ ДАНІ ТА НАЛАШТУВАТИ ЇХНЄ АВТОВИДАЛЕННЯ? ІНСТРУКЦІЯ

Ноутбук та рідина – це погана комбінація, але трапляються випадки, коли вони все ж таки “об’єднуються”. Про те, що робити, якщо це сталося, читайте у статті.

Також після тестування стало відомо, що надзвичайно популярний сьогодні додаток – TikTok, зберігає вміст буфера обміну кожні кілька натискань клавіш. Цей факт насторожив багатьох користувачів, але TikTok лише один із 53 додатків, які зберігають інформацію про користувачів таким чином.

Стало відомо, що мешканець Житомирщини підмінив міжнародного мобільного трафіку на понад півмільйона гривень. Крім цього, встановлено інші злочинні осередки які здійснюють підміну міжнародного трафіку в різних регіонах країни.

До речі, хакери використовували шкідливе програмне забезпечення, через яке викрадали реквізити банківських електронних рахунків громадян США, Європи, України та їхні персональні дані. Зокрема, через електронні платіжні сервіси, у тому числі заборонені в Україні російські, вони переводили викрадені гроші на власні рахунки у вітчизняних та банках РФ і привласнювали.

Хакери зараз користуються сервісом Google Analytics для крадіжки інформації про кредитні картки із заражених сайтів електронної комерції. Відповідно до звітів PerimeterX та Sansec, хакери зараз вводять шкідливий код, призначений для крадіжки даних на компрометованих веб-сайтах.

Поділитися
Exit mobile version