Задля безпеки Windows 10 увімкніть автоматичні оновлення магазину Microsoft. Поради

3 хв. читання
Microsoft Store

Microsoft іноді поширює важливі оновлення безпеки через магазин Microsoft. Користувачі Windows вже мали справу з таким оновленням у липні 2020 року, коли Microsoft надіслала важливе оновлення кодеків HEVC для Windows 10 не через оновлення Windows, а через магазин.

Це не є несподіванкою, оскільки кодеки встановлюються в першу чергу через магазин. Однак якщо користувач відключив автоматичні оновлення додатків із магазину Microsoft Store, на його ПК будуть діяти старі вразливі кодеки, поки він не відкриє магазин Microsoft і не встановить оновлення вручну.

Щоб уникнути подібних проблем у майбутньому, радимо ввімкнути автоматичні оновлення програм із магазину. Для цього відкрийте додаток Microsoft Store у меню “Пуск” або на панелі завдань. У магазині натисніть кнопку меню у верхньому правому куті вікна та виберіть “Налаштування”. Переконайтеся, що для параметра “Оновити програми автоматично” у верхній частині вікна встановлено значення “Увімкнено”. Тепер Ви можете закрити Магазин.

Якщо Ви не бажаєте завантажувати зайві оновлення програм у фоновому режимі, то слід подумати про видалення додатків, якими Ви не користуєтесь. Якщо Ви не використовуєте додаток Пошта Майкрософт, сміливо видаліть його. Windows не завантажуватиме оновлення не встановлених програм. Якщо є потреба використовувати додаток у майбутньому, можна повторно встановити його з магазину.

Якщо Ви не хочете турбуватися про оновлення кодеків, слід видалити їх та просто використати сторонній відеоплеєр, наприклад VLC. Вам просто доведеться оновити VLC або будь-який обраний відеоплеєр.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

ЯК ОЧИСТИТИ КЕШ ТА ФАЙЛИ COOKIES У БРАУЗЕРІ FIREFOX? – ІНСТРУКЦІЯ

ПОРАДИ ЩОДО ОРГАНІЗАЦІЇ СВОЇХ ДОДАТКІВ ДЛЯ IPHONE АБО IPAD

ЯК ЗАПОБІГТИ ДЕФРАГМЕНТАЦІЇ ТВЕРДОТІЛОГО НАКОПИЧУВАЧА SSD? ІНСТРУКЦІЯ

НАВІЩО ПОТРІБЕН МЕНЕДЖЕР ПАРОЛІВ ТА ЯК ПРАВИЛЬНО ЙОГО ОБРАТИ?

ЯК ЗАБОРОНИТИ GOOGLE ЗБИРАТИ ВАШІ ДАНІ ТА НАЛАШТУВАТИ ЇХНЄ АВТОВИДАЛЕННЯ? ІНСТРУКЦІЯ

Ноутбук та рідина – це погана комбінація, але трапляються випадки, коли вони все ж таки “об’єднуються”. Про те, що робити, якщо це сталося, читайте у статті.

Також після тестування стало відомо, що надзвичайно популярний сьогодні додаток – TikTok, зберігає вміст буфера обміну кожні кілька натискань клавіш. Цей факт насторожив багатьох користувачів, але TikTok лише один із 53 додатків, які зберігають інформацію про користувачів таким чином.

Стало відомо, що мешканець Житомирщини підмінив міжнародного мобільного трафіку на понад півмільйона гривень. Крім цього, встановлено інші злочинні осередки які здійснюють підміну міжнародного трафіку в різних регіонах країни.

До речі, хакери використовували шкідливе програмне забезпечення, через яке викрадали реквізити банківських електронних рахунків громадян США, Європи, України та їхні персональні дані. Зокрема, через електронні платіжні сервіси, у тому числі заборонені в Україні російські, вони переводили викрадені гроші на власні рахунки у вітчизняних та банках РФ і привласнювали.

Хакери зараз користуються сервісом Google Analytics для крадіжки інформації про кредитні картки із заражених сайтів електронної комерції. Відповідно до звітів PerimeterX та Sansec, хакери зараз вводять шкідливий код, призначений для крадіжки даних на компрометованих веб-сайтах.

Поділитися
Exit mobile version