Apple перейде повністю на процесори власного виробництва до 2022 року

4 хв. читання
apple mac1

Чутки виявилися правдою: Apple поступово відходить від Intel і віддає перевагу власним процесорам – Apple Silicon ARM. Варто зауважити, що цей процес несе у собі певні зміни для всіх користувачів Mac. Наприклад, з’явиться можливість власного запуску програм iOS та iPadOS в системі macOS.

Apple вже виробляє власні процесори для iPhone, iPad та більшості своїх моделей, що не належать до Mac (включаючи Apple TV, HomePod та Apple Watch). Ці платформи працюють на мікросхемах на основі ARM, які відрізняються довшим терміном служби акумулятора порівняно з чипами Intel для Mac. Зараз компанія продовжує розвиватися і здійснює перехід від процесорів Intel для Mac до нових процесорів, які створені компанією Apple. Це означає, що програми iPhone та iPad будуть сумісні з новими моделями, оскільки вони розроблені для роботи на одному типі процесора.

На думку Apple, додатки, створені для iPhone та iPad, не потребують жодних модифікацій для роботи на новому Mac-сервері на основі ARM. Компанія довела це на Всесвітній конференції розробників (WWDC), використовуючи додатки, такі як Monument Valley 2, Calm та Fender Play. Це означає, що найближчим часом приблизно два мільйони додатків App Store будуть сумісні з macOS.

Буде доступно майже все з App Store. Такі сервіси, як Instagram та TikTok, які не мають додатків для використання на Mac, нарешті будуть сумісні з Mac версіями. Розробники зможуть адаптувати свої програми до платформи Mac. Незначні налаштування, як-от видалення програмної клавіатури під час набору тексту, матимуть важливе значення, якщо мова йде про зручність використання цих додатків.

Звичайно Apple не поділилася багатьма деталями, і жоден ARM Macs ще не був випущений за межами секретного Developer Transition Kit.

Вбудована підтримка додатків для iPhone та iPad буде доступна лише на Mac із новими системами ARM на мікросхемі (SoCs). Apple заявила, що перші Macbook, які використовують Apple Silicon, будуть випущені до кінця 2020 року. Компанія сподівається завершити перехід всієї лінії Mac до 2022 року.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

ЯК ОЧИСТИТИ КЕШ ТА ФАЙЛИ COOKIES У БРАУЗЕРІ FIREFOX? – ІНСТРУКЦІЯ

ПОРАДИ ЩОДО ОРГАНІЗАЦІЇ СВОЇХ ДОДАТКІВ ДЛЯ IPHONE АБО IPAD

ЯК ЗАПОБІГТИ ДЕФРАГМЕНТАЦІЇ ТВЕРДОТІЛОГО НАКОПИЧУВАЧА SSD? ІНСТРУКЦІЯ

НАВІЩО ПОТРІБЕН МЕНЕДЖЕР ПАРОЛІВ ТА ЯК ПРАВИЛЬНО ЙОГО ОБРАТИ?

ЯК ЗАБОРОНИТИ GOOGLE ЗБИРАТИ ВАШІ ДАНІ ТА НАЛАШТУВАТИ ЇХНЄ АВТОВИДАЛЕННЯ? ІНСТРУКЦІЯ

Ноутбук та рідина – це погана комбінація, але трапляються випадки, коли вони все ж таки “об’єднуються”. Про те, що робити, якщо це сталося, читайте у статті.

Також після тестування стало відомо, що надзвичайно популярний сьогодні додаток – TikTok, зберігає вміст буфера обміну кожні кілька натискань клавіш. Цей факт насторожив багатьох користувачів, але TikTok лише один із 53 додатків, які зберігають інформацію про користувачів таким чином.

Стало відомо, що мешканець Житомирщини підмінив міжнародного мобільного трафіку на понад півмільйона гривень. Крім цього, встановлено інші злочинні осередки які здійснюють підміну міжнародного трафіку в різних регіонах країни.

До речі, хакери використовували шкідливе програмне забезпечення, через яке викрадали реквізити банківських електронних рахунків громадян США, Європи, України та їхні персональні дані. Зокрема, через електронні платіжні сервіси, у тому числі заборонені в Україні російські, вони переводили викрадені гроші на власні рахунки у вітчизняних та банках РФ і привласнювали.

Хакери зараз користуються сервісом Google Analytics для крадіжки інформації про кредитні картки із заражених сайтів електронної комерції. Відповідно до звітів PerimeterX та Sansec, хакери зараз вводять шкідливий код, призначений для крадіжки даних на компрометованих веб-сайтах.

Поділитися
Exit mobile version