Як зробити текст в Інтернеті більш зрозумілим на iPhone? Поради

6 хв. читання
iphone crash

На жаль, інформацію, яку Ви знаходите в Інтернеті, не завжди легко прочитати або переглянути на своєму iPhone. Але існує безліч функцій, які можуть зробити читання на телефоні набагато приємнішим.

Використовуйте Reader View від Safari

Safari – це браузер за замовчуванням для iPhone. Однією з причин обрати Safari, а не сторонній браузер є Reader View. Цей режим переформатовує веб-сторінки, щоб зробити їх більш зрозумілими для користувача. Він позбавляється від усього зайвого на сторінці і демонструє безпосередньо вміст. Можливо, деякі інші веб-переглядачі пропонують програму Reader View, але Google Chrome – ні.

Коли Ви переходите на веб-статтю у Safari, на адресному рядку протягом декількох секунд відображатиметься “Читання доступне”. Якщо натиснути на іконку зліва від цього сповіщення, Ви одразу ввійдете в режим Reader View. Для переходу до Viewer View торкніться і утримуйте “AA” протягом секунди. Перебуваючи в режимі читання, Ви можете знову натиснути “AA”, щоб переглянути деякі параметри. Торкніться меншого “A”, щоб зменшити текст, або більшого “A”, щоб збільшити його. Також є функція обрати шрифт із списку. Для зміни кольору у режимі читання, потрібно натиснути на колір і обрати один з доступних (білий, майже білий, сірий або чорний). Дані зміни будуть застосовуватись для всіх веб-сайтів, які користувач переглядає в режимі читання. Щоб повернутися до оригінальної веб-сторінки, знову торкніться “AA”, а потім виберіть “Hide Reader View”.

Використовуйте Reader View автоматично для окремих сайтів

Потрібно натиснути “AA”, а потім “Налаштування веб-сайту і ввімкнути “Використовувати Reader автоматично”. Це змушує Safari переходити до програми Reader View кожного разу, коли користувач відвідує будь-яку сторінку обраного домену.

Використовуйте Viewer View для відображення проблемних веб-сторінок

Іноді текст або зображення можуть відображатися неправильно і незручно, у таких випадках слід використовувати особливий режим. Viewer View – це чудовий спосіб відображення вмісту у зручному форматі для читання. Ви навіть можете зберігати сторінки у вигляді PDF документів. Для цього увімкніть Viewer Read, а потім оберіть Share> Options> PDF. Виберіть “Зберегти у файлах” зі списку “Дії”.

Зробіть текст легшим для читання

Якщо Ви хочете полегшити читання тексту у всій своїй системі, а не покладатися на функцію Reader View, iPhone також містить безліч параметрів в розділі Налаштування> Доступність> Дисплей та розмір тексту.

“Жирний текст” полегшує читання тексту, не збільшуючи його розмір, однак можна збільшити текст за допомогою функції “Більший текст”. Будь-які додатки, які використовують Dynamic Type підтримують ці налаштування.

“Попросіть” iPhone прочитати текст

Навіщо читати, коли можна слухати? Телефони та планшети Apple містять опцію, яка може прочитати вміст поточного екрану або веб-сторінки. Дана функція була створена для людей із вадами зору, але її також можна використовувати з метою полегшення читання незручного тексту.

Перейдіть до Налаштування> Доступність> Розмовний вміст. Тут слід увімкнути “Вибір мови”, що дозволяє виділити текст, а потім натисніть “Говорити”. Якщо Ви ввімкнете “Speak Screen”, iPhone буде читати весь вміст екрану уголос кожного разу, коли користувач буде проводити двома пальцями вгору.

Дізнавайтесь новини через Siri

Іноді пошук новин може займати багато часу. Якщо Ви поспішаєте і хочете швидко дізнатися останні новини, можна просто звернутися до Siri в будь-який час, щоб побачити список заголовків у додатку ”News”. Ця функція чудово працює в США, але може бути недоступна в інших регіонах (наприклад, в Австралії).

Спробуйте темний режим для читання вночі

Використовувати iPhone вночі стало приємніше з появою темного режиму на iOS 13. Ви можете ввімкнути темний режим на своєму iPhone у розділі Налаштування> Дисплей та Яскравість. Якщо Ви хочете, щоб темний режим включався, коли на вулиці темно, виберіть “Автоматичний”.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

ЯК ОЧИСТИТИ КЕШ ТА ФАЙЛИ COOKIES У БРАУЗЕРІ FIREFOX? – ІНСТРУКЦІЯ

ПОРАДИ ЩОДО ОРГАНІЗАЦІЇ СВОЇХ ДОДАТКІВ ДЛЯ IPHONE АБО IPAD

ЯК ЗАПОБІГТИ ДЕФРАГМЕНТАЦІЇ ТВЕРДОТІЛОГО НАКОПИЧУВАЧА SSD? ІНСТРУКЦІЯ

НАВІЩО ПОТРІБЕН МЕНЕДЖЕР ПАРОЛІВ ТА ЯК ПРАВИЛЬНО ЙОГО ОБРАТИ?

ЯК ЗАБОРОНИТИ GOOGLE ЗБИРАТИ ВАШІ ДАНІ ТА НАЛАШТУВАТИ ЇХНЄ АВТОВИДАЛЕННЯ? ІНСТРУКЦІЯ

Ноутбук та рідина – це погана комбінація, але трапляються випадки, коли вони все ж таки “об’єднуються”. Про те, що робити, якщо це сталося, читайте у статті.

Також після тестування стало відомо, що надзвичайно популярний сьогодні додаток – TikTok, зберігає вміст буфера обміну кожні кілька натискань клавіш. Цей факт насторожив багатьох користувачів, але TikTok лише один із 53 додатків, які зберігають інформацію про користувачів таким чином.

Стало відомо, що мешканець Житомирщини підмінив міжнародного мобільного трафіку на понад півмільйона гривень. Крім цього, встановлено інші злочинні осередки які здійснюють підміну міжнародного трафіку в різних регіонах країни.

До речі, хакери використовували шкідливе програмне забезпечення, через яке викрадали реквізити банківських електронних рахунків громадян США, Європи, України та їхні персональні дані. Зокрема, через електронні платіжні сервіси, у тому числі заборонені в Україні російські, вони переводили викрадені гроші на власні рахунки у вітчизняних та банках РФ і привласнювали.

Хакери зараз користуються сервісом Google Analytics для крадіжки інформації про кредитні картки із заражених сайтів електронної комерції. Відповідно до звітів PerimeterX та Sansec, хакери зараз вводять шкідливий код, призначений для крадіжки даних на компрометованих веб-сайтах.

Поділитися
Exit mobile version