Samsung оновив свої смартфони, усунувши уразливості в ОС Android

3 хв. читання
edge samsung

Цього тижня корейський технологічний гігант Samsung розіслав власникам смартфонів листопадовий набір оновлень. З виходом цих патчів розробники усунули критичні уразливості в мобільній операційній системі Android.

Цього разу компанія Samsung спрацювала- апдейти прийшли трохи пізніше випущених Android листопадових оновлень.

Серія смартфонів Samsung Galaxy повинна оновитися автоматично. Крім усунення серйозних вразливостей, Samsung впровадила ряд поліпшення за частиною з’єднання пристроїв з мережею Wi-Fi, а також вдосконалила додаток “Камера”.

Варто зазначити, що майже кожна уразливість, усунута листопадовим набором патчів, отримала або високий ступінь небезпеки, або критичний.

Іншими словами, кожен користувач Android просто зобов’язаний встановити апдейти, якщо йому важлива безпека пристрою.

За допомогою виявлених уразливостей зловмисники можуть обійти обмеження в системі Android і вийти за межі виданих користувачем дозволів.

А сама небезпечна уразливість знаходиться в компоненті Media Framework. “Шпарина”, яка отримала ідентифікатор CVE-2020-0451, дозволяє виконати код віддалено.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

У Zoom нарешті доступне наскрізне шифрування: як увімкнути його на своєму пристрої?

Фішингові листи: розпізнаємо шахрайство на реальному прикладі

Як зупинити отримання SMS на свій смартфон із розсилкою від торгових мереж?

Як виміряти рівень кисню у крові за допомогою Apple Watch? – ІНСТРУКЦІЯ

Як увімкнути нову функцію відстеження миття рук на Apple Watch? – ІНСТРУКЦІЯ

Нагадаємо, компанія Google випустила чергові патчі для Android, загалом усунувши понад 30 уразливостей. Найсерйознішою з нових проблем, згідно з бюлетенем, є можливість віддаленого виконання коду (RCE), виявлена в одному з компонентів системи Android.

Також мешканця  міста Хмельницький впіймали на розповсюдженні конфіденційної інформації користувачів мережі Інтернет, серед якої були логіни та паролі доступу до різних інтернет-ресурсів, електронних поштових скриньок, облікових записів соціальних мереж та електронних гаманців

До речі, у WhatsApp з’явилася довгоочікувана функція, що дозволяє автоматично видаляти повідомлення. Тепер користувачі можуть включити “Автовидалення” для особистих чатів, після чого відправлені повідомлення будуть зникати через сім днів. У групових бесідах тільки адміністратори можуть включити або відключити нововведення.

Зверніть увагу, що зловмисники зловживають функціоналом Google Диска і використовують його для розсилки нібито легітимних електронних листів і push-повідомлень від Google, які в разі відкриття можуть перенаправити людей на шкідливі web-сайти.

Окрім цього, нову вимагацьку кампанію, націлену на користувачів сервісу для відеоконференцій Zoom, виявили дослідники Bitdefender Antispam Lab. Мова йде про так зване “інтимне вимагання” (sextortion), яке припало до смаку зловмисникам останнім часом.

Поділитися
Exit mobile version