Секретний стартап Humane показав у дії мобільний пристрій із проектором та дзвінками

3 хв. читання

Колишній працівник Apple Імран Чаудрі (Imran Chaudhri) продемонстрував на заході некомерційного фонду TED роботу мобільного пристрою на базі штучного інтелекту, який розробляє стартап Humane.

fum

Подробиць про проект поки що не так багато, але відомо, що для роботи пристрою не потрібно підключатися до смартфону або іншого гаджета – він повністю автономний. Пристрій позбавлений дисплея, який замінює проектор, що подає зображення на розташовані поблизу об’єкти, а для управління гаджетом використовуються голосові та жестові команди. Сенсорний інтерфейс не підтримується, хоча елементи проекційного зображення нагадують кнопки — насправді це, треба розуміти, індикатори режиму.

Читайте також: Штучний інтелект: де використовують сьогодні та коли він замінить людину

Гаджет призначений для роботи як особистий помічник. На демонстрації автор Humane тримав його в нагрудній кишені куртки.

Пристрій впорався із синхронним перекладом мови свого власника іншою мовою — на виступі це була французька, причому голос перекладача звучав ідентично голосу власника. Пан Чаудрі відповів на дзвінок своєї дружини – співзасновника Humane Бетані Бонджорно (Bethany Bongiorno): інформація про виклик надійшла у вигляді проекційного зображення на його долоні.

Ще один приклад – складання добірок інформації про найважливіші події. “Уявіть, що весь день ви провели на зустрічах і хочете отримати добірку того, що пропустили”, – запропонував винахідник.

У відповідь на прохання скласти таку добірку гаджет коротко передав власнику зміст електронних листів, повідомлень і вхідних запрошень у календарі.


За допомогою камери пристрій розпізнає зовнішні об’єкти та знає їхні властивості. На демонстрації винахідник дістав із кишені шоколадку та запитав ШІ-асистента, чи можна її з’їсти. Гаджет, мабуть, має уявлення про стан здоров’я свого власника та харчової цінності продуктів, відповів негативно . “Це хороший ШІ в дії” , – прокоментував він свій винахід і пообіцяв найближчими місяцями розповісти про проект докладніше.

Стартап, що працює в режимі секретності, залучив $230 млн фінансування – інвесторами виступили, зокрема, Microsoft, Volvo Cars Tech Fund, Qualcomm Ventures і особисто співзасновник і глава OpenAI Сем Альтман (Sam Altman).

Джерело: Axios

Поділитися
Exit mobile version