Сервери Linux атакують криптомайнери

2 хв. читання
taxes bitcoin
Hand holding gold bitcoin pay bill online store on mobile app.digital currency.banking financial technology.accepted bitcoin here

Фахівці F5 Labs виявили шкідливу кампанію, спрямовану на сервери на базі Linux. Злочинці застосовують шкідливе ПЗ Golang для майнінгу криптовалют Monero. З 10 червня поточного року, зловмисникам вдалося заразити кілька тисяч пристроїв.

Зловмисники експлуатують уразливості у фреймворку ThinkPHP (CVE-2019-9082 і уразливість, якій на цей момент не присвоєно індентіфікатор CVE), програмному забезпеченні для спільної роботи Atlassian Confluence ( CVE-2019-3396 ) і системі керування вмістом Drupal (CVE- 2018-7600, також відомої як Druppalgeddon 2).

Поширення здійснюється за допомогою семи різних методів, включаючи експлойти для уразливостей в чотирьох web-додатках, підбір облікових даних SSH і паролів бази даних Redis, підключення до інших пристроїв за допомогою SSH ключів.

Зловмисники використовують ресурс Pastebin для розміщення цільових bash-скриптів. Саме шкідливе ПЗ розміщується на зламаному сайті китайського інтернет-магазину (назва не уточнюється). Деякі свідоцтва, наприклад логіни на Pastebin і Github, вказують на те, що організаторами кампанії можуть бути злочинці з Китаю, відзначають дослідники.

До речі, Microsoft випустила оновлення Android-додатку “Диспетчер Вашого телефону”, який дозволяє взаємодіяти з ПК на Windows за допомогою смартфону на Android.

Також уразливість в офіційному додатку відомого циркового колективу Cirque du Soleil виявили фахівці антивірусної компанії ESET.

Окрім цього, Кіберкомандування США (United States Cyber Command) попередило про експлуатацію кіберзлочинцями уразливості в поштовому клієнті Outlook з метою впровадження шкідливого програмного забезпечення в урядові мережі.

Поділитися
Exit mobile version