В Firefox 69 додадуть нову функцію блокування

2 хв. читання
firefox block video

Браузер Mozilla Firefox незабаром буде відображати звіт за кількістю заблокованих трекерів на теперішній момент і за тиждень.

Інформація буде відображатися в вкладці “about: protections”, а саме новведення з’явиться у версії Firefox 69, запланованій до виходу в вересні 2019 року.

З випуском Firefox 65 Mozilla представила перероблену функцію блокування контенту, що дозволяє блокувати трекери і сторонні файли cookie. У травні 2019 року було випущено Firefox 67, в якому з’явився захист від відстеження цифрового відбитка браузера, а також від криптомайнерів.

Поточна версія Firefox поставляється з “Стандартним” режимом блокування контенту. У браузері за замовчуванням включена функція Enhanced Tracking Protection (ETP), яка автоматично блокує відомі сторонні трекери.

У збірці Firefox 69 Mozilla додала функцію “Protection Report” (“Звіт про захист”), що відображає інформацію про тип і кількість заблокованих скриптів за останні 7 днів і про встановлений рівень захисту (стандартний, суворий або призначений для користувача).

На цей момент браузер відображає некоректні дані, оскільки функція знаходиться на стадії доопрацювання. Повноцінно нова опція запрацює в версії Firefox 69.

До речі, Microsoft випустила оновлення Android-додатку “Диспетчер Вашого телефону”, який дозволяє взаємодіяти з ПК на Windows за допомогою смартфону на Android.

Також уразливість в офіційному додатку відомого циркового колективу Cirque du Soleil виявили фахівці антивірусної компанії ESET.

Окрім цього, Кіберкомандування США (United States Cyber Command) попередило про експлуатацію кіберзлочинцями уразливості в поштовому клієнті Outlook з метою впровадження шкідливого програмного забезпечення в урядові мережі.

Поділитися
Exit mobile version