США може посилити санкції проти Huawei

3 хв. читання
huawei 2

Співробітники компанії Huawei тісно пов’язані з кіберпідрозділом китайської армії, це випливає з численних резюме,які потрапили до Мережі в минулому році.

Експерти Товариства Генрі Джексона з’ясували, що деякі співробітники Huawei служили в Міністерстві державної безпеки КНР, брали участь в проектах Народно-визвольної армії і працювали у військових підрозділах, що пов’язуються з кібератаками на американські компанії.

В цілому зв’язок з китайською розвідкою був виявлений ​​у понад  ста співробітників, а їх “таємниця вказує на досвід у питаннях, пов’язаних з нацбезпекою”, повідомив один з авторів дослідження професор Університету Фулбрайта (В’єтнам) Крістофер Балдінг (Christopher Balding).

Дослідження Товариства Генрі Джексона спростовує всі заяви Huawei про те, що компанія не співпрацює з китайською армією. Крім того, воно змусить президента США Дональда Трампа переглянути рішення послабити санкції відносно компанії, прийняте за результатами зустрічі з главою КНР 29 червня.

У дослідженні детально розглядаються резюме трьох співробітників Huawei. Перший з них із 2012 року займає в компанії посаду менеджера, але до цього він працював в Національному центрі інформаційної безпеки, який тісно співпрацює з підрозділом 61398 Народно-визвольної армії. Саме цей підрозділ вважається ключовим у “передбачуваній кібервійні Китаю проти західних комерційних компаній”.

Ще один співробітник Huawei раніше працював “представником” Міністерства державної безпеки – відомства, що займається зовнішньою і контррозвідкою. Як повідомляють автори дослідження, він “служив представником Міністерства держбезпеки в компанії Huawei”.

Третій співробітник займає в компанії посаду інженера і займається тестуванням ПО для мобільних базових станцій, що працюють зі стандартами від LTE до 5G. Крім того, він є дослідником і викладачем Оборонного науково-технічного університету Народно-визвольної армії Китаю.

Товариство Генрі Джексона – незалежне британське громадське об’єднання, засноване при Кембриджському університеті в 2005 році. Названо на честь сенатора США Генрі Джексона. Товариство займається дослідженням різних аспектів міжнародної політики Великобританії.

До речі, Microsoft випустила оновлення Android-додатку “Диспетчер Вашого телефону”, який дозволяє взаємодіяти з ПК на Windows за допомогою смартфону на Android.

Також уразливість в офіційному додатку відомого циркового колективу Cirque du Soleil виявили фахівці антивірусної компанії ESET.

Окрім цього, Кіберкомандування США (United States Cyber Command) попередило про експлуатацію кіберзлочинцями уразливості в поштовому клієнті Outlook з метою впровадження шкідливого програмного забезпечення в урядові мережі.

Поділитися
Exit mobile version