Шахраї у соцмережі продавали неіснуючі туристичні путівки

3 хв. читання
instagram photo 3

Фігуранти у соцмережі продавали неіснуючі туристичні путівки за умови повної передплати. Однак після одержання грошей блокували клієнтів. Таким чином вони ошукали людей на 400 тисяч гривень.

Кіберполіція України встановила, що 30-річний чоловік разом із 23-річною співмешканкою у соціальній мережі пропонували туристичні путівки. Від клієнтів вимагали стовідсоткову передплату на банківську картку. Однак після одержання грошей – видаляли оголошення та блокували потерпілих.

За попередніми підрахунками, таким чином зловмисники ошукали більше двох десятків громадян на понад 400 тисяч гривень. Остаточна кількість потерпілих наразі встановлюється.

За місцем проживання фігурантів працівники поліції провели обшук. Вилучено комп’ютерну техніку та сім-картки, які використовувалися у протиправній діяльності.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років. Слідчі дії тривають.

Пам’ятайте! Купувати товари необхідно лише на перевірених сайтах та обирати післяплату. Також уважно перевіряйте назву веб-ресурсу: будь-яка відмінність може означати, що Ви потрапили на фішинговий сайт.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як використовувати “Швидкі команди” на Apple Watch? – ІНСТРУКЦІЯ

Як змінити обліковий запис Google за замовчуванням на комп’ютері? – ІНСТРУКЦІЯ

Як використовувати Google Duo для здійснення відеодзвінків? – ІНСТРУКЦІЯ

Як додавати, редагувати або видаляти збережені паролі в Microsoft Edge? – ІНСТРУКЦІЯ

Як швидко очистити всі сповіщення на Mac? ІНСТРУКЦІЯ

Нагадаємо, американське розвідувальне співтовариство офіційно звинувачує російських хакерів у зламі SolarWinds. Підозрюють, що російські хакери, які фінансуються державою, зламали ІТ-компанію SolarWinds, яку вони потім використали як стартовий майданчик для проникнення в кілька урядових відомств США

Також дослідники з безпеки виявили нову родину програм-вимагачів, яка націлилася на корпоративні мережі, та попередили, що професійні кіберзлочинці вже вдарили по декількох організаціях за допомогою схеми шифрування файлів.

Окрім цього, браузер Edge буде постійно звіряти інформацію з базами даних про розсекречені логіни і паролі – користувачі отримуватимуть інформацію у разі виявлення діяльності з боку кібершахраїв. Також власникам пристроїв надаватимуть поради, що дозволяють змінити конфіденційні дані з метою збереження високого рівня безпеки.

За останніми даними, один із найбезпечніших месенджерів Signal набуває популярності як в Україні, так і в США. Навіть Ілон Маск підтримав хвилю популярності і порадив користуватися Signal у себе в Твіттері. У чому його переваги, читайте у статті.

Поділитися
Exit mobile version