Штучний інтелект навчився визначати термін служби акумуляторів

2 хв. читання
battery charge

Штучний інтелект навчили видавати точні прогнози терміну служби акумуляторів – від невеликої електроніки до автомобілів. Розробкою штучного інтелекту зайнялися дослідники з Массачусетського технологічного інституту і дослідницького центру Toyota.

Замість численних циклів поповнення і витрачання заряду акумулятора вони запропонували проводити тільки п’ять циклів, і віддавати ці дані на обробку комп’ютерного алгоритму. Для виявлення терміну служби він використовує сотні мільйонів точок даних і звертає увагу на падіння напруги й інші чинники, які сигналізують про повну розрядку. За підрахунками дослідників, точність прогнозування сягає 95%.

За словами дослідника з Toyota Патрика Херрінга, таким чином машинне навчання помітно прискорює розробку нових акумуляторів і значно знижує витрати як на дослідження, так і на виробництво. Більш того, дослідники припускають, що технологія здатна допомогти оптимізувати процес зарядки, щоб він поповнювався максимально швидко – приблизно за 10 хвилин.

До речі, вчені з’ясували, що штучному інтелектові сон приносить користь, майже так само, як і людині.

Також стало відомо, що трохи більше року тому Nvidia представила генеративно-змагальну мережу, здатну генерувати фотографії неіснуючих людей. І якщо в той час ця технологія вважалася ультрасучасної, то тепер її можна випробувати в браузері смартфона на сайті thispersondoesnotexist.com.

Цікаво, що вже сьогодні Facebook витрачає 7,5 млн доларів на вивчення проблем із етикою у штучного інтелекту. У компанії вважають, що це допоможе просунутися у сфері вивчення етики нових технологій.

Поділитися
Exit mobile version