Сьогодні останній шанс відправити своє ім’я на один із супутників Юпітера на космічному апараті NASA

2 хв. читання

Місія стартує в жовтні 2024 року і досліджуватиме, чи може крижаний супутник Юпітера підтримувати мікробне життя.

Кампанія NASA зі збору імен для своєрідного “послання в пляшці”, яке полетить з майбутньою місією Europa Clipper, завершується після цих вихідних, тож якщо ви сподівалися взяти участь, але ще не зробили цього, вам краще поквапитися. Підписи супроводжуватимуть вірш, написаний для Європи лауреатом Національної премії США з поезії Адою Лімон, який буде викарбуваний почерком Лімон на металевій пластині, прикріпленій до космічного апарату. Вважається, що під крижаною корою Європи, одного з найбільших супутників Юпітера, знаходиться глибокий океан з морською водою – і там можуть бути умови, придатні для життя мікроорганізмів.

Щоб взяти участь у кампанії “Послання в пляшці”, потрібно лише зайти на сайт NASA і заповнити коротку реєстраційну форму. Дедлайн – 31 грудня 2023 року. Наразі свої імена додали понад 2,4 мільйона людей. За даними NASA, імена всіх, хто взяв участь, будуть нанесені крихітними літерами на мікрочіпи за допомогою електронного променя, який може створювати рядки тексту, менші за 1/1000 ширини людської волосини. Ці мікрочіпи будуть прикріплені до пластини з віршем.

Sign On Message in a Bottle NASA s Europa Clipper

Запуск космічного апарату Europa Clipper запланований на жовтень 2024 року, і лише через шість років він досягне орбіти Юпітера. Опинившись там, він досліджуватиме потенційну придатність Європи для життя за допомогою серії близьких прольотів. Європа – один з приблизно 95 супутників Юпітера, що обертаються навколо нього, і один з найдовших супутників, відомих людству.

Джерело: Engadget

Поділитися
Exit mobile version