NASA передало на Землю відео кота на ім’я Татерс з далекого космосу

2 хв. читання

Тестове відео кота надвисокої чіткості було передано з космічного апарату Psyche, який перебував на відстані 19 мільйонів миль.

Успішно продемонструвавши нові можливості лазерного зв’язку, NASA на початку цього місяця передало відео надвисокої чіткості через 19 мільйонів миль космосу зі свого космічного корабля Psyche на Землю. Це перший випадок, коли потокове відео надвисокої чіткості було надіслано з далекого космосу за допомогою лазера. Відео, що увійшло в історію? 15-секундний кліп помаранчевого кота на ім’я Татерс, який ловить лазерну крапку.

Сигнал з відео, відправлений 11 грудня, дійшов до Землі за 101 секунду з місця розташування “Psyche”, що приблизно у 80 разів перевищувало відстань між Землею та Місяцем. Відео було завантажено до старту місії і відправлено додому за допомогою бортового лазерного приймача на борту “Psyche” зі швидкістю 267 Мбіт/с. Космічний апарат, який вирушив у подорож у жовтні, має на меті дослідити багатий на метали астероїд у головному поясі астероїдів між Марсом і Юпітером.

“Незважаючи на те, що передача відбувалася на відстані мільйонів кілометрів, він зміг надіслати відео швидше, ніж більшість широкосмугових інтернет-з’єднань”, – сказав Райан Рогалін, провідний фахівець з електроніки приймача проекту в Лабораторії реактивного руху NASA. “Фактично, після отримання відео в Паломарі, воно було надіслане до Лабораторії реактивного руху через Інтернет, і це з’єднання було повільнішим, ніж сигнал, що надходив з далекого космосу”.

Поділитися
Exit mobile version