4 технології, які намагаються замінити ваш смартфон

5 хв. читання

Важко уявити собі життя без смартфонів, але правда в тому, що ці майже магічні пристрої з’явилися у нас не так давно і завоювали домінуюче становище за одну ніч. Тож не дивно думати, що одного дня якийсь інший тип пристрою може втрутитися і спробувати замінити ваш смартфон. Ось кілька претендентів.

Пристрої для носіння зі штучним інтелектом

Humane AI Pin
Humane AI Pin

Humane AI – це стартап, який розробив пристрій, що прикріплюється до вашого одягу і дає вам прямий зв’язок з ChatGPT. Оскільки ChatGPT тепер може бачити і чути, ви можете спілкуватися з ним і показувати йому речі за допомогою вбудованої камери на шпильці. Пристрій також містить лазерний проектор, який може показувати вам інформацію або варіанти, проектуючи на вашу руку або на стіну.

Відображення елементів керування мультимедіа на лазерному дисплеї на руці

Ви також можете думати про це як про безтілесну голову робота, яку ви причепили до сорочки, щоб вона допомагала вам телефонувати і робити покупки, але, мабуть, краще, щоб відділ маркетингу Human не пішов у цьому напрямку.

Теоретично, такий пристрій може замінити більшість функцій смартфонів, але головна проблема полягає в тому, що ним важко користуватися приватно, оскільки всі можуть чути вашу розмову з віртуальним приятелем, з яким весело спілкуватися. Можливо, поєднання цієї технології з гаджетом MIT, який дозволяє розмовляти безшумно, може стати практичним рішенням.

AR-гарнітури

Apple Vision Pro

Будь то Apple Vision Pro, Meta Quest Pro або набагато доступніша Meta Quest 3, гарнітури доповненої реальності зараз, безумовно, в тренді. Одягнувши одну з цих гарнітур, ви можете викликати скільки завгодно віртуальних екранів, і ви можете або говорити вголос, щоб керувати світом змішаної реальності, або використовувати руки для маніпуляцій з віртуальними кнопками. Звичайно, це змушує вас виглядати так само безглуздо, як і при використанні VR для інших людей. Однак, на відміну від гри у віртуальну реальність, ці гарнітури могли б замінити смартфони лише у випадку їх використання у громадських місцях. Що ж, був час, коли носіння навушників з Bluetooth вважалося верхом дивацтва, тож, можливо, в майбутньому всі будуть ходити, як масовка з “Чорного дзеркала”, і це буде абсолютно нормально.

Відео смарт-окуляри

Ray-Ban Meta Collection

Ви будете праві, якщо зауважите, що останнє покоління відеоокулярів не може замінити смартфони, оскільки їх потрібно підключати до порту USB-C смартфона, щоб вони могли приносити хоч якусь користь. Хоча це може бути правдою, вони все ще дозволяють тримати телефон у кишені і обдурювати всіх, думаючи, що у вас жахливий зір і тому вам потрібні величезні окуляри. Технологія відеоокулярів може бути поєднана з типом безекранної коробки для смартфона в нашій кишені, тож, принаймні, це частина потенційної заміни смартфону в тому вигляді, в якому ми їх знаємо.

Розумні годинники?

Apple Watch Ultra 2

Розумні годинники за визначенням є аксесуаром для смартфонів, але в багатьох випадках, якщо ви залишили свій телефон вдома, ви, ймовірно, могли б виконувати більшість своїх функцій на смартфоні зі свого годинника. Останній Apple Watch Ultra – це, по суті, наручний смартфон без камери. Якщо вам не потрібні великі екрани сучасних смартфонів, смарт-годинник може бути життєздатним способом надати вам 90% того, що роблять телефони, у більш зручному та природному корпусі.

Оскільки всі смартфони мають однакову форму екрану, який робить все досить добре, було б приємно бачити більше нестандартних спроб знайти нові способи робити те, що смартфони вже роблять. Хто знає, можливо, наступна річ, яку купують абсолютно всі і без якої не можуть уявити життя, вже не за горами.

Джерело: HowToGeek

Поділитися
Exit mobile version