Технологію 5G впровадять у десять разів швидше за 4G

2 хв. читання

Qualcomm робить наступний крок до 5G, обіцяючи Windows-ноутбуки з підтримкою 5G та інтегровану підтримку 5G у смартфонах уже наступного року. Як чіпсет 8cx 5G для ПК, так і його безіменний майбутній інтегрований чіпсет для смартфонів будуть містити новий модем Snapdragon X55, який підтримує всі поточні глобально заплановані мережі 5G, пише seMobile.

Нова платформа для смартфонів буде готова для комерційних пристроїв на початку 2020 року, і Samsung буде використовувати нову платформу в майбутніх продуктах – можливо, Galaxy S11.

“Ми з нетерпінням чекаємо появи пристроїв на цій платформі в найближчому майбутньому”, – говорить Джун Хі Лі, глава групи технічної стратегії Samsung.

Тим часом Lenovo в своїх майбутніх ПК буде використовувати чіпсети 8cx, говорить генеральний директор Qualcomm Кріштіану Амон. Пізніше Qualcomm згадав, що ці комп’ютери з’являться вже в цьому році.

smartphone call2

Перехід з першого покоління на друге покоління модемів 5G проходить дуже швидко. Перший 5G-модем Snapdragon X50, який використовується у всіх представлених нещодавно 5G-смартфонах, включаючи Samsung Galaxy S10 5G і LG V50, не підтримує деякі мережі 5G в Китаї або частоти, заплановані в мережах американських мобільних операторів AT&T і T-Mobile. Смартфони з 5G-модемами другого покоління Snapdragon X55, які будуть працювати у всіх мережах, повинні вийти восени поточного року. У свою чергу, смартфони з 5G-модемом, інтегрованим в чіпсет, з’являться на початку 2020 року.

Великою різницею між використанням додаткового 5G-модему і інтегрованого чіпсета є час автономної роботи. Щоб збільшити час автономної роботи 5G-смартфонів першого покоління, Qualcomm розробив нову “технологію енергозбереження”, яка дозволить смартфону “працювати від акумулятора протягом усього дня”.

Qualcomm підтвердив, що функція енергозбереження є і в Samsung Galaxy S10, і в LG V50.

Вже сьогодні більше 20 виробників смартфонів планують пристрої з 5G, і очікується випуск 30 нових пристроїв.

До речі, з пристроїв, які використовують технології 4G і 5G, можна перехоплювати дані телефонних дзвінків та інформацію про місцезнаходження. Про це йдеться у дослідженні фахівців з кібербезпеки.

Поділитися
Exit mobile version