Терміново встановіть iOS 13.2 – гаджет працюватиме гірше, але безпечніше

4 хв. читання

iOS 13 виявилася настільки проблемною, що тепер у Купертіно змушені, не покладаючи рук, проектувати свіжі оновлення, щоб усунути всі уразливості і системні баги, яких виявилося навіть занадто багато.

Звичайно, спочатку користувачі не помічали підступу, проте з часом навіть найпалкіші шанувальники оновлень почали від гріха подалі відмовлятися від них. Зрештою, ніколи не знаєш, яких ще проблем додасть черговий апдейт. Але iOS 13.2 і macOS 10.15.1 краще все-таки встановити.

Агентство з кібербезпеки і безпеки інфраструктури США рекомендує не нехтувати встановленням iOS 13.2 і macOS 10.15.1. У відомстві пояснили, що оновлення є необхідним заходом щодо забезпечення безпеки сумісних пристроїв і даних користувачів. Справа в тому, що попередні версії операційних систем уразливі для атак хакерів, оскільки дозволяють виконати на пристроях довільний код, перехоплювати трафік і підвищувати привілеї без відома користувача.

ios 13.2

Досить незвично, що Агентство з кібербезпеки і безпеки інфраструктури США взагалі турбується про користувачів Apple. У всякому разі, раніше подібних ситуацій не виникало, що в свою чергу може вказувати на кардинальні зміни, що відбулися або в відомстві, через що воно стало цікавитися рядовими користувачами, або з операційними системами Apple, які стали настільки небезпечними, що тепер, з огляду на їх високу ступінь поширення, становлять загрозу для величезного числа людей.

Останнє пояснення звучить найбільш логічно, адже цієї осені Apple і правда потрапила у вир оновлень, оскільки кожна попередня версія її операційних систем незмінно піддавала користувачів небезпеки. Найчастіше в Купертіно не підтверджували факт наявності критичних уразливостей, вважаючи за краще обмежуватися загальними фразами в описі свіжих оновлень, але велика кількість багів вказувала на те, що і з безпекою фірмових платформ Apple теж не все гаразд.

Якщо це дійсно так, значить, користувачі, які нехтують встановленням останніх оновлень прямо зараз наражають себе на небезпеку. Але як тепер довести це людям, що iOS 13.2 тільки піде їх пристроям на користь, а не виведе їх з ладу, як це відбувалося з деякими гаджетами? Тому цілком очевидно, що багато користувачів тепер бояться оновлень як вогню і взагалі шкодують, що погодилися на встановлення iOS 13, яка виявилася в усьому гіршою за попередню ітерації ОС, за винятком, мабуть, швидкодії.

Втім, і iOS 13.2 не можна назвати безпроблемною версією операційної системи. Практично відразу після релізу оновлення, яке тестували цілий місяць, з’ясувалося, що вона нераціонально витрачає оперативну пам’ять деяких пристроїв. У всякому разі, користувачі скаржаться, що після встановлення апдейта їх iPhone і iPad втратили здатність підтримувати фонову роботу тих додатків, які раніше “витягували” цілком справно. Через це кожен раз, коли вони переходять з однієї програми на іншу, попередня просто вилітає і її доводиться запускати заново.

До речі, Samsung випустила дві бета-версії свого призначеного для користувача інтерфейсу One UI для пристроїв Galaxy S10. Однак користувачам не слід поспішати з встановленням нової оболонки, оскільки вона містить помилку, що робить смартфон непридатним до використання.

Також Apple вирішила змусити користувачів застарілих версій iOS встановити останні оновлення, навіть якщо вони самі цього не хочуть.

Зверніть увагу,новий стрімінговий майданчик Apple TV+ запуститься відразу в півтора сотнях країн, ставши одним з найбільш значущих неапаратних релізів Apple за останні кілька років. В компанії ретельно готувалися до цієї події, знявши кілька десятків серіалів і фільмів. Компанія називає їх новими хітами, а деякі з них навіть порівнює за розмахом із “Грою престолів”. Але критики вважають інакше.

Австралійська комісія з питань конкуренції та захисту споживачів подала в суд на Google, звинувативши американську компанію в тому, що вона “вводить в оману” користувачів щодо використання їх персональних даних.

Поділитися
Exit mobile version