Топ-6 асоціацій, які допомагають жінкам стати частиною світу кібербезпеки

5 хв. читання
women hac

Багато було написано про відсутність присутності жінок у світі технологій: сьогодні більшістю технологічних компаній керують чоловіки, а жіночі моделі для наслідування та посилання все ще занадто дефіцитні.

На європейському рівні лише кожна третя особа, яка пов’язана з наукою, – це жінка.

Незважаючи на зростаючий інтерес в останні роки до збільшення участі жінок у секторі технологій взагалі та в кібербезпеці зокрема, правда полягає в тому, що частка майже не змінилася. І це є бажаною метою не лише з соціальної точки зору, але й з економічної.

Але для досягнення цих соціальних змін потрібні зміни сприйняття професії. Відійдіть від представлення, яке кіно та телебачення зробили з хакера чоловіка (який носить балахон). Крім того, необхідно приділити більше уваги тим 11% працівників, які вже перебувають у цьому секторі.

У цьому сенсі асоціації, списки Twitter, групи LinkedIn та зустрічі жінок у кібербезпеці – це місце розвитку і популяризації .

Пропонуємо Вашій увазі ТОП -6 організацій, які підтримують прагнення жінок у галузі кібербезпеки. Будь-яка жінка, яка хоче зв’язатися та спілкуватися зі своїми колегами, може зацікавити одну з наступних груп:

  • Європейська організація кібербезпеки (ECSO) створила у 2018 році Women4Cyber, ініціативу щодо збільшення участі жінок у кібер-царині, з метою збільшення кількості робітників та задоволення зростаючого попиту на професіоналів із кібербезпеки в Європі.
  • WOMCY – перша організація в Латинській Америці, яка об’єднує професіоналів з кібербезпеки. Вона спрямована на збільшення присутності жінок у цьому секторі, а для цього сприяє налагодженню мереж, наставництву та спеціальним програмам для сприяння як кар’єрі, так і сприйняттю жінок у кібербезпеці.
  • Inteligenca – організація, яка підтримує жінок, зацікавлених змінити свою кар’єру у напрямку кібербезпеки. Нещодавно вона започаткувала “100 жінок за 100 днів”, ініціативу, присвячену інформуванню молодих жінок про цю сферу та допомогу 100 жінкам перенаправити свою кар’єру в секторі.
  • CybHER забезпечує ресурси для жінок та дівчат, від коледжу та університету до світу праці. Мета розширення можливостей, мотивації, виховання та зміни сприйняття дівчат та жінок у кібербезпеці. Найважливішим його проектом є табір безпеки GenCyber ​​Girls in CybHER для дівчаток, який підтримується АНБ і є найбільшою подією такого типу в США.
  • Виконавчий Форум жінок (EWF) з інформаційної безпеки, управління ризиками та конфіденційності є підрахунок на участь більш ніж 10000 жінок із моменту його створення в 2002 році  першої групи, пропонує навчання, наставництво та розвиток лідерських програм для жінок на всіх рівнях своєї кар’єри.
  • CEFSYS є французькою організацією для жінок у галузі кібербезпеки, який також відкритий для людей, які хочуть працювати, щоб просувати присутність і вплив жінок у професіях, пов’язаних з кібербезпекою.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як за допомогою задньої панелі iPhone швидко запускати дії чи команди? – Інструкція

Як налаштувати автоматичне очищення Кошика у Windows 10? – Інструкція

Як уникнути схем шахрайства в Інтернеті? Поради для користувачів старшого покоління

Інтернет-шахраї та псевдоволонтери: як розпізнати благодійну аферу? Поради

Яких заходів потрібно вживати компаніям для протидії та відновленню у випадку кібератак? Поради

Нагадаємо, нову уразливість, яка дозволяє зловмисникам отримати майже повний контроль над Wіndows або Linux системами, виявила компанія Eclypsium. За її словами, уразливими є мільярди пристроїв – від ноутбуків, настільних ПК, серверів і робочих станцій до банкоматів, верстатів з програмним управлінням, томографів та іншого обладнання спеціального призначення, яке використовується в промисловій, медичній, фінансовій та інших галузях.

Окрім цього, команда дослідників з Рурського університету в Бохумі (Німеччина) виявила нові методи атак на підписані PDF-файли. Так звана техніка Shadow Attack дозволяє хакеру приховувати і замінювати вміст в підписаному PDF-документі, не зачіпаючи цифровий підпис. Організації, урядові установи, підприємства та приватні особи часто підписують документи в форматі PDF для запобігання несанкціонованих змін. Якщо хтось вносить зміни в підписаний документ, підпис стає недійсним.

До речі, нову фішингову кампанію, націлена на користувачів WhatsApp, виявили фахівці з кібербезпеки. Цього разу зловмисники розсилають фішингові повідомлення, використовуючи бренд Nespresso. Жертву запрошують перейти за посиланням і відповісти на кілька запитань, щоб отримати в подарунок кавоварку.

Також співробітники компаній і організацій, які використовують програмне забезпечення Microsoft Office 365, стали жертвами фішинговою кампанії, в рамках якої зловмисники використовують повідомлення-приманки, замасковані під автоматичні повідомлення SharePoint, для крадіжки облікових даних.

Зауважте, що користувачі Microsoft Office 365 звинуватили компанію Microsoft в тому, що вона нібито ділиться бізнес-даними своїх клієнтів з розробниками додатків Facebook, партнерами та субпідрядниками, порушуючи політику конфіденційності.

Поділитися
Exit mobile version