Twitter’а могло й не бути: топ-10 цікавих фактів про соцмережу

4 хв. читання

Компанія Twitter була створена 13 років тому, 21 березня 2006 року. А через кілька місяців відбувся офіційний реліз мікроблогу. Редакція PaySpace Magazine опублікувала десять цікавих фактів про Twitter.

Факт перший: Twitter не повинен був з’явитися

Спочатку автори мікроблогу створювали веб-ресурс для публікації аудіозаписів. Але через повільне зростання і невдоволення інвесторів, вони змушені були змінити напрямок діяльності. Всього за один день мозкового штурму розробникам вдалося знайти нову ідею. І ось ми святкуємо її 13-річчя.

twit1

Факт другий: Twitter любить баскетбол

На логотипі Twitter зображена пташка Ларрі – Larry Bird. Гра слів наводить нас до знаменитого баскетболіста Ларрі Берду, гравцеві команди “Бостон Селтікс”.

Факт третій: твічити, джитити, чи все-таки твітити?

Спочатку проект збиралися назвати Twitch або Jitter. Але Оксфордський словник вчасно опинився під рукою. Однак команда ще довго сумнівалася у правильності вибору. Адже Twit в перекладі з англійської означає “дурень”.

Факт четвертий: три роки, два місяці і один день

Саме стільки часу знадобилося, щоб зібрати в мікроблозі 1 млрд твітів. Тепер стільки повідомлень набереться всього за два дні. Сьогодні соціальна мережа налічує 336 млн. активних користувачів на місяць. Найчастіше це чоловіки до 35 років. У 80% випадків вони твітять зі смартфона.

Факт п’ятий: Twitter не продається

Особливо, якщо покупець – Facebook. Марк Цукерберг принаймні двічі пропонував поглинути мікроблог. І обидва рази отримав відмову.

Факт шостий: Twitter продає

Соцмережа неодноразово робила спроби стати комерційної. Крім реклами з’явився функціонал для торгівлі, в тому числі і кнопка “купити”. Однак проіснував він недовго. Про те, що Twitter “вбиває” один зі своїх амбітних проектів стало відомо в січні 2017 року. Однак, відмовившись від кнопки “купити”, соцмережа продовжує підтримувати грошові перекази на благодійність.

Факт сьомий: хрещений батько хештега

Вперше твіт з хештегом був відправлений 23 серпня 2007 року. Кріс Мессіна запропонував використовувати його для угруповання повідомлень. Тепер його вважають хрещеним батьком тенденції відзначати твіти, яка згодом перекинулася і на інші соцмережі.

Факт восьмий: хто найпопулярніший

Першим користувачем соцмережі, якому вдалося зібрати 1 млн передплатників, став Ештон Катчер.

Факт дев’ятий: чим Twitter відрізняється від інших соцмереж

Давайте порівняємо, як буде виглядати один і той же пост в різних соціальних мережах:

  • Twitter: Я їм пончик
  • Facebook: Я люблю пончики
  • LinkedIn: Мої навички включають поїдання пончиків
  • Instagram: А ось вінтажна фітографія мого пончика
  • Youtube: Подивіться, як я їм пончик
  • Pinterest: ділюся рецептом пончиків

Факт десятий: твіт зірки #

Користувачі знайшли універсальний спосіб зробити свій твіт крутим. Щоб уподібнитися рок-музиканту, який залишаючи сцену, кидає мікрофон на підлогу, достатньо поставити в кінці повідомлення порожній хештег.

До речі, компанія Twitter оголосила про запуск нової програми Twttr, за допомогою якої соціальна мережа буде тестувати експериментальні опції.

Нагадаємо, Twitter прибрав баг, який існував у додатку соцмережі для Android-пристроїв протягом чотирьох років, – з 3 листопада 2014 року.

Також спеціалісти антивірусної компанії Trend Micro виявили новий тип вірусного програмного забезпечення. Цього разу інструментом для розповсюдження вірусів стали меми, які публікуються через Twitter.

Поділитися
Exit mobile version