У Gmail покращать захист від спаму

2 хв. читання
gmail pink

На початку 2017 року компанія Google запровадила заходи безпеки, спрямовані на боротьбу зі спамом і фішинговими атаками в Gmail за допомогою машинного навчання. Компанія  заявила, що з того часу інструменти змогли виявити небажані та шкідливі повідомлення електронної пошти з точністю до 99,9%.

Тепер Google підсилює антиспам-можливості Gmail за допомогою технології TensorFlow, пише Neowin.

Це відкрите програмного забезпечення, яке поєднується з існуючими фільтрами безпеки для Gmail. Пошуковий гігант каже, що використовує цю інтеграцію, щоб відбити 100 мільйонів додаткових спам-повідомлень щодня.

Менеджер з питань протидії кіберзлочинності Google Ніл Кумаран написав у своєму блозі, що TensorFlow допомагає компанії розширювати фільтри спаму до додаткових типів небажаних листів, які раніше було складно виловити.

До цих категорій належать повідомлення, які використовують зображення для приховування шкідливого вмісту та електронних листів, які використовують переваги нових доменів для приховування спаму в межах незаконного трафіку.

Але Кумаран зазначив, що Google вживає запобіжних заходів таким чином, щоб не прийняти важливу пошту за спаму.

Застосовуючи машинне навчання для більш точного визначення спам-повідомлень, може знадобитися ще багато часу.

Однак, за словами Кумарана, TensorFlow працює, щоб прискорити цей процес. Оскільки політика загрози продовжує розширюватися швидкими темпами, Google планує застосувати TensorFlow до боротьби з фішингу та іншими формами шкідливих програм.

Нагадаємо, що Google запровадила чергові оновлення для поштового сервісу Gmail. Так, відтепер у пошті користувачі матимуть змогу перекреслювати текст у полі листа, а також відмінити дію з видалення чи введення певного тексту.

Також у новому дизайні мобільної версії пошти Ви зможете швидко переглядати вкладені файли, наприклад, фотографії, не відкриваючи або прокручуючи бесіду.

Окрім цього, Cybercalm повідомляв, що корпорація Google заперечує доступ сторонніх компаній до листів користувачів поштового сервісу Gmail.

Поділитися
Exit mobile version