У Google Maps з’явилися нові опції конфіденційності на iPhone та Android

2 хв. читання

З налаштуваннями за замовчуванням Google Maps можуть стати справжнім кошмаром для вашої приватності. Він відстежує, які місця ви відвідували, куди ходили і що шукали – якщо ви хочете дізнатися, де хтось був, швидше за все, Карти Google знають про це. Хоча це й непогано саме по собі, всі ці дані завантажуються в хмару, і ви, ймовірно, все ще хочете мати простий спосіб керувати ними, і, на щастя, завдяки новому оновленню, у вас тепер є кілька способів зробити це.

Google Maps представили низку нових функцій, спрямованих на те, щоб дати вам більше контролю над вашою особистою інформацією. Тепер навігаційний додаток дозволяє користувачам видаляти активність, пов’язану з певними місцями, пропонуючи спрощений процес видалення пошуків, маршрутів, відвідувань і публікацій лише кількома дотиками. Наприклад, люди, які прямують до певного підприємства, можуть легко переглянути і видалити свою нещодавню активність, пов’язану з цим закладом.

Знакова синя точка на Картах Google, яка слугує для позначення вашого місцезнаходження на карті, слугуватиме воротами до керування місцезнаходженням. Натиснувши на синю крапку, ви отримаєте доступ до інформації про стан налаштувань Історії місцезнаходжень та Хроніки. Якщо ви хочете увімкнути Історію місцезнаходжень, ваша історія тепер генеруватиметься на пристрої та зберігатиметься безпосередньо на телефоні, а не автоматично завантажуватиметься до хмари – якщо ви хочете зберегти попередню історію місцезнаходжень, вам доведеться прийняти нові умови та вибрати свої налаштування до 9 червня 2024 року. Опція автоматичного видалення тепер за замовчуванням буде встановлена на три місяці, а не на 18 місяців.

Timeline on Device

Всі ці зміни також означають, що вам доведеться вручну створювати резервні копії даних та мігрувати їх після зміни телефону. У своїй заяві представник Google Maps сказав:

“Якщо ви купуєте новий телефон або боїтеся втратити свій старий, ви завжди можете створити резервну копію своїх даних у хмарі, щоб вони не загубилися. Ми автоматично зашифруємо ваші резервні копії, щоб ніхто не зміг їх прочитати, включаючи Google”.

Ці оновлення будуть поступово розгорнуті на Android та iOS протягом найближчих тижнів.

Джерело: TechCrunch

Поділитися
Exit mobile version