У хмарному сховищі OneDrive з’явиться посилений захист Ваших файлів

2 хв. читання

Компанія Microsoft повідомила про створення OneDrive Personal Vault, – нової функції хмарного сховища OneDrive, яка дозволить убезпечити особливо важливі файли за допомогою додаткових рівнів захисту.

Personal Vault створює захищене середовище у OneDrive, для доступу до якого потрібна обов’язкова посилена аутентифікація або проходження двофакторної аутентифікації. Функція підтримує роботу з PIN-кодами, дозволяє розблокувати доступ за допомогою відбитків пальців або розпізнавання особи, а також за допомогою кодів, що надходять електронною поштою або SMS. Personal Vault можна буде використовувати з додатком Microsoft Authenticator.

OneDrive Personal Vault 1

Personal Vault працює у веб-інтерфейсі Onedrive.com, на ПК і у додатку OneDrive для Android і iOS.

Personal Vault можна використовувати не тільки для розміщення файлів, але і для сканування документів, зняття фотографій і запису відео безпосередньо в безпечну зону.

Коли файли зберігаються в Personal Vault на комп’ютері Windows 10, то вони будуть синхронізуватися із зашифрованим середовищем BitLocker на локальному сховищі. Всі файли OneDrive, збережені в хмарі або передані на локальну машину, знаходяться в зашифрованому стані.

Personal Vault додатково захистить Ваші файли за допомогою функції автоматичного відключення після певного періоду неактивності. Якщо у Personal Vault відкритий файл, то перед повторним доступом через деякий час буде потрібно знову проходити процес аутентифікації.

Спочатку Personal Vault буде поставлятися користувачам з Австралії, Нової Зеландії та Канади, але функція повинна стати загальнодоступною вже до кінця 2019 року.

Нагадаємо, компанія Mozilla запустила проект Track This, який ускладнює рекламне відстеження завдяки відкриттю великої кількості непов’язаних сайтів в Інтернеті.

Також менеджер завантажень в Safari у iOS 13 перетворює штатний веб-браузер у просунутий інструмент, що дозволяє досягнути максимуму у роботі з Інтернетом.

Окрім цього, зростаюча популярність стандарту EMV для операцій на картах з чипами змусила кіберзлочинців поступово відходити від використання скімерів.

Поділитися
Exit mobile version