Як користуватися менеджером завантажень Safari на iOS 13?

3 хв. читання

У Apple вирішили додати в iOS 13 безліч нововведень, поява яких ще рік тому здавалося чимось неймовірним. Однією з таких функцій став менеджер завантажень в Safari, який перетворює штатний веб-браузер у просунутий інструмент, що дозволяє досягнути максимуму у роботі з Інтернетом.

Незважаючи на те що менеджер завантажень є десктопною функцією, а значить, повинен був з’явитися тільки на iPadOS, він доступний і користувачам iPhone з iOS 13.

Менеджер завантажень в Safari дозволяє завантажувати з Інтернету файли будь-яких розмірів. З його допомогою, наприклад, можна завантажити образ бета-версії iOS 13 прямо на iPhone, який розміщується на сторонніх ресурсах, пише AppleInsider.

Як працює менеджер завантажень iOS?

  1. Щоб активувати менеджер завантажень, перейдіть на сторінку, яка містить посилання на завантаження того чи іншого файлу, і натисніть на неї.

    safari 1

  2. Після натискання на завантажувальне посилання на екрані з’явиться спливаюче вікно із запитом на завантаження – підтвердіть його.

  3. У правому верхньому кутку з’явиться піктограма менеджера і невелике вікно з прогресом завантаження – натисніть на неї іВи побачите всі активні завантаження, розмір файлу, а також кнопку зупинки завантаження.
  4. Щоб видалити завантажений файл, проведіть по завантаженню пальцем справа наліво і підтвердіть видалення.

  5. Після закінчення завантаження натисніть на завантажений файл, щоб відкрити його в додатку “Файли”.
    Тут ви зможете поділитися ним, видалити або відкрити для перегляду його вмісту.

За замовчуванням менеджер завантажень зберігає файли в iCloud, не засмічуючи тим самим пам’ять вашого iPhone або iPad. Однак за бажання Ви зможете вручну перепризначити місце збереження і почати зберігати файли прямо на пристрій. Звідси їх можна перенаправити в будь-яку створену Вами папку зовсім, як на комп’ютері.

Нагадаємо, за останній квартал відбулося 26-відсоткове збільшення використання шкідливих URL-адрес, які здаються кінцевому користувачу легітимними через HTTPS-протокол, тоді як популярність традиційного розповсюдження електронної пошти зі зловмисним програмним забезпеченням неухильно падає.

Також через баг у Windows 10 вимикання комп’ютера і вмикання сплячого режиму відбувається набагато повільніше, ніж повинно. У деяких випадках на вимикання системі потрібно до двох хвилин.

Окрім цього, серед легальних програм можуть бути знайдені потужні шкідливі програми, які називаються MobOk, які ховаються в нібито законних додатках для редагування фотографій, доступних у магазині Google Play.

Поділитися
Exit mobile version