У Китаї навчилися ідентифіковувати людей за ходою

2 хв. читання
people walking

Майже 14 мільйонів доларів зібрав китайський стартап Watrix на свій проект з ідентифікації людей за манерою ходи. Про це повідомляє biometricupdate.com.

Продукт Shuidi Shenjian дозволятиме розпізнавати людей на відстані за будовою тіла та характерними рисами ходи. Він призначений у першу чергу для поліції та охоронних структур, яким потрібно розпізнавати людей за різними біометричними ознаками.

Компанія наголошує, що програма здатна ідентифікувати людину на далекій відстані або при слабкому освітленні, якщо людина закриває своє обличчя або одягнена кожен раз в різний одяг.

Як каже голова компанії Хуанг Юнчжень, система може сканувати понад одну годину відеозаписів та за 10 хвилин після сканування розпізнати всі об’єкти на відео з точністю до 94%. Перші версії програми тестувалися протягом 1000 годин китайською поліцією в ході розслідувань 24 справ. Однак в режимі реального часу технологія поки що не працює.

Технологія розпізнавання облич, незважаючи на свою досконалість, має один недолік — їй треба “бачити” чиїсь обличчя, тому вона не розпізнає закриті або напівзакриті обличчя.

Розпізнавання ходи, з іншого боку, набагато надійніше — технологія працює практично під будь-яким кутом зору, і тому аналізує дуже багато метрик, може ідентифікувати об’єкти, навіть якщо вони хочуть прикрити свої ноги. Маскування або фальшива кульгавість малоефективні для обману цієї технології — програма аналізує рухи всього тіла.

Довідка. Watrix був заснований у 2016 році під патронажем Інституту автоматизації Китайської Академії наук. Watrix представила першу версію своєї технології розпізнавання ходи в жовтні минулого року і з тих пір веде переговори з охоронними компаніями з Сінгапуру, Індії, Росії, Нідерландів і Чехії про укладення контрактів. Також компанія розробляє і свою технологію розпізнавання облич, яку буде комбінувати з вищезгаданою технологією.

Нагадаємо, у Канаді хочуть впровадити єдину систему цифрової ідентифікації.

Також нові правила ідентифікації користувачів месенджерів за номером телефону затвердили в Росії.

Поділитися
Exit mobile version