У Telegram з’являться групові голосові чати

3 хв. читання
telegram2

Telegram додає нову функцію групових голосових чатів, подібну до постійно діючої кімнати Discord. Голосові чати тепер є частиною існуючих текстових чатів і працюють як постійний варіант спілкування у прямому ефірі з друзями чи родиною.

Оскільки вони завжди доступні, Ви можете входити в голосові чати та виходити з них, як у кімнатах Discord або дзвонити, пише TheVerge.


Sorry, your browser doesn’t support embedded videos,
but don’t worry, you can download it
and watch it with your favorite video player!

Telegram підтримує “кілька тисяч учасників”, тому навіть більші групи для таких речей, як прямі трансляції, включатимуть голосові чати. Ця функція з’являється у верхній частині існуючого групового чату, якщо вона ввімкнена, що дозволяє будь-кому вільно приєднуватися до розмови.


Sorry, your browser doesn’t support embedded videos,
but don’t worry, you can download it
and watch it with your favorite video player!

У настільних версіях Telegram для Windows і Mac Ви також можете використовувати клавішу “Натисни і говори” для голосових чатів для управління входом мікрофона.

Telegram також створив корисне у деяких випадках накладення голосового чату для Android, який працює як загальносистемний плаваючий віджет. Це дозволяє побачити, хто розмовляє, або керувати мікрофоном, і вимкнути звук, коли Telegram працює у фоновому режимі.

На даний момент групові голосові чати орієнтовані на аудіо, але Telegram заявляє, що додає функції обміну відео та записами з екрану у найближчі тижні. Якщо Ви зацікавлені у випробуванні групових голосових чатів, Вам потрібно бути адміністратором групи, щоб увімкнути цю функцію в меню налаштувань групи.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як безпечно робити покупки в Інтернеті на новорічні свята? Поради

Як безпечно організовувати і брати участь в онлайн-зустрічах?

Як дізнатися, коли було встановлене основне оновлення Windows 10? ІНСТРУКЦІЯ

Як увімкнути зникаючі повідомлення у WhatsApp? – ІНСТРУКЦІЯ

Топ-15 смартфонів із найшвидшою зарядкою

Зверніть увагу, генеральні прокурори десяти американських штатів подали антимонопольний позов проти Google. Вони звинувачують компанію в змові з Facebook і порушення законодавства про рекламу в Інтернеті.

Окрім цього, три мільйони користувачів стали жертвами шкідливих розширень для браузерів Chrome і Edge. Ці розширення викрадали персональні дані і перенаправляли користувачів на фішингові сайти.

До речі, американська компанія SolarWinds розпочала розслідування кіберінціденту, під час якого зловмисникам вдалося використати продукти SolarWinds в атаках на державні і приватні організації США. Кіберзлочинці змогли скомпрометувати систему збирання софту, яку використовують для моніторингової платформи Orion

Нагадаємо, що iOS 14.3 і iPadOS 14.3 отримали виправлення 11 проблем безпеки, серед яких є настільки серйозні, що зловмисник може виконати код на пристроях iPhone і iPad. Для експлуатації двох найсерйозніших багів хакеру досить використовувати спеціально підготовлений файл шрифту, за допомогою якого можна запустити шкідливий код в системі жертви.

Поділитися
Exit mobile version