Як увімкнути зникаючі повідомлення у WhatsApp? – ІНСТРУКЦІЯ

4 хв. читання

Хоча більшість наших розмов у WhatsApp ведуться з друзями та родичами, ми також часто використовуємо його для спілкування з незнайомцями, наприклад, рекламодавцями, які намагаються привабити нашу увагу до певних товарів чи послуг. Якщо немає необхідності зберігати неособисті чати, найкраще надсилати таким контактам зникаючі повідомлення для чистоти поштової скриньки.

WhatsApp пропонує режим самознищення для бесід. Коли Ви вмикаєте це для певної групової або приватної розмови, повідомлення автоматично стираються з Вашого телефону та телефону одержувача через тиждень.

Як налаштувати “зникаючі бесіди”?

1. Переконайтеся, що у Вас найновіша версія WhatsApp на Вашому телефоні з Play Store на пристрої Android чи з App Store на iPhone .

2. Тепер відкрийте програму “WhatsApp” на своєму пристрої iPhone або Android і введіть групу або приватний чат, який Ви хочете встановити для самознищення, на вкладці “Бесіди“.

3. Торкніться імені одержувача або групи у верхній частині розмови, щоб відвідати їх сторінку профілю.

w 11

4. Виберіть “Тимчасові повідомлення“.

  • Примітка: У групі лише адміністратори мають право редагувати це налаштування.

5. Активуйте перемикач у положення “Увімкнено”, щоб увімкнути зникаючі повідомлення для цього чату.

Тепер будь-який текст чи файл, надіслані Вами або іншою особою в цій розмові, буде видалено через тиждень.

На повідомлення, якими Ви обмінювались до цієї зміни, це не вплине. Ви можете вимкнути функцію зникаючих повідомлень, повернувшись до цієї ж опції.

Коли функція увімкнена, WhatsApp повідомить одержувача та додасть крихітний значок годинника над ескізом зображення чату.

Однак майте на увазі, що це не заважає учасникам чату робити скріншот розмов або створювати резервні копії носіїв в іншому місці. Крім того, опція експорту чату все одно буде доступна.

Тому режим самознищення WhatsApp призначений лише для періодичного очищення папки “Вхідні” від непотрібних повідомлень, а не для приватних та конфіденційних бесід.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Онлайн-шопінг перед святами: п’ять правил безпеки

Як переказати кошти за допомогою Google Pay? – ІНСТРУКЦІЯ

Як шукати відкриті вкладки у Google Chrome? – ІНСТРУКЦІЯ

Чим відеочат відрізняється від особистого спілкування?

Як захистити онлайн-платежі на Вашому смартфоні від зазіхань хакерів? ПОРАДИ

Як вимкнути надокучливий звук сповіщень у WhatsApp? – ІНСТРУКЦІЯ

Зверніть увагу, що у 2021 році продовжать удосконалюватися програми-вимагачі та складні загрози без використання файлів. Крім цього, у центрі уваги знову опиняться проблеми безпеки Інтернету речей, зокрема численні уразливості у “розумних” інтимних іграшках.

До речі, цифрові помічники – це чудові інструменти для отримання інформації, швидких розрахунків, придбання рецептів продуктів харчування, пошуку місць розташування, управління своїми розумними домашніми пристроями тощо. Однак з точки зору безпеки та конфіденційності Ви можете здивуватися, наскільки ці чудові служби знають багато про Вас інформації.

Також сьогодні практично у кожного в кишені лежить смартфон, тому є сенс використовувати його для безконтактної оплати речей. Ось тут з’являються мобільні платіжні платформи, такі як Google Pay. Однак за допомогою Google Pay можна робити набагато більше, ніж просто платежі. Нещодавно Google cуттєво оновила Google Pay – там з’явилася купа нових функцій.

Поділитися
Exit mobile version